Categories
jægersro November 2020 Spillforslag

Jægersro 8. November

Valg: 5-1-2-8-7-3

Vi trodde i utgangspunktet at det var nok med 1 My Purrfect Tale og kanskje 5 Cece Adorable, 2 Approach og 8 Bearfoot men så så vi nærmere på løpene og tidene og ble skuffet med 1 My Purrfect Tale til tross for at den presterte kjempebra sist.

1 My Purrfect Tale vant lett på 1.49.- men banen var litt raskere enn vanlig den dagen. Hovedutfordringen til hesten mener vi er vekten. Den skal bære 10kg mer enn sist. Hesten er stor og sterk men den er fortsatt 3 år så vi har våre tvil rundt om den vil klare å passere mål først. Vi har også aldri hørt om amatørrytteren før. Er ellers hesten å slå i dette løpet. Men merk tiden og ta i betraktning alt. vant på 1.49.-. Skal opp 10kg som tilsvarer ~2.5 sekunder. Og så fra “proff” jockey til amatør som blir ofte +2 sekunder til. Med en god løp i front fra start til mål forventer vi hesten til å klare en tid på ~1.54. Dette høres ikke lenger ut som noe kjempegod tid. Heller ikke om det var ~1.53. 7 Mr Naughty Boy kom i mål under 1.52 på distansen og med +2 sekunder av amatør kommer opp på ~1.54. Problemet er at den også i tillegg går ned 3kg. Vi ser fra løpet sist at den var slått med 9 lengder. Noen sier at lengdene tilsvarer kilo. Så 7 Mr Naughty Boy går opp 1kg fra sist. 1 My Purrfect Tale går opp 10kg. Så handicapperen har gjort det riktig i at de ligger på lik linje!! Så kommer ryttervalget. Vi føler oss tryggere med Sofia Presits som rytter. Hun har ridd lenge og er stabilt for det meste. Så favoritten er vel ikke så sikker som man kan i utgangspunktet tenke seg. Og det gjelder flere av de andre man kan tenke seg å rangere høyere, som 2 Approach og 8 Bearfoot.

5 Cece Adorable vant på veldig god tid med amatør Hanna i Oktober. Banen var litt rask den dagen, men det viktigste er at den gode tiden ble klart med samme amatørrytter. Hesten virker å være lett å ri, den økte avstanden til resten uten stor oppmuntring. Rett og slett hesten å slå i dette løpet. 5 Cece Adorable skal ut med 3kg ekstra enn sist den vant på distansen og på et amatørløp, så har det ikke mye å si. Hovedproblemet er klassen den vant på. Den møter hester over handicap 70 denne gangen. Men om man skulle si tiden snakker for seg selv, så er 5 Cece Adorable det sikreste valget.

8 Bearfoot kunne ha vunnet både sist og nest sist men gjorde det ikke. Har en kjempegod amatør rytter opp og skal bære 69kg. Problemet er at den kan være god en dag og dårlig en annen. Har også bare ett godt løp over distansen og da klarte den ~1.50 med 57kg med proff jockey på. Det er ganske mye å be den klare en lignende tid med startsspor 8 og med 69kg!

2 Approach er vi ikke helt overbevist på. Vant bra på Øvrevoll og gjorde det mot motstand med lignende handica og vekt. Har godt av pisk men vi lurer på om den kanskje ikke liker banen. Har vært på banen 1 gang før og det gikk ikke så bra. Hoverproblemet er at den skal bære 71kg. Hesten så veldig sliten ut da den tapte over 1.100m på Øvrevoll med lignende vekt.

6 KissnFly bærer 2 kilo mer enn den burde. Har ikke så gode tider på distansen men skal kunne klare ~1.54 på distansen. Er nok ikke god nok.

3 Shepherd Gate har vunnet på denne handicappen på Jægersro med lignende vekt. Hesten virker ikke å være i form fra sitt siste løp men vi har ikke bekreftet den ikke møtte problemer. Kan ha tatt en rolig preppløp i stedet. Rytteren har vunnet tidligere. Hesten har vunnet på dirt og på Jægersro og på rundt denne datoen før.