Categories
April 2021 Bro Park Spillforslag

Bro Park 14. April

Valg: 2 / 4-1-9-8 / 3-6 / 7

Man kan like godt spille alle. Dagens vanskeligste avdeling. Vi setter 2 Scytale først fordi den er forutsigbar og konstant. Det er de andre som må bevise noe først. Har hittil beste tid også og det blir noe annet med fire måneders pause og pisk.

1 Laoch Liath hadde vi som banker i vinter. Den skuffet oss veldig. På siste løp så så det ut som noe ikke var riktig fordi den floppet i svingen. Løpet i desember var godkjent til tross for trafikkproblemer fordi den gikk ut med 65kg. Vi kan si at 6kg kan måles til 6 lengder og at den holdt hastigheten til resten sier mye. Enda mer for en 2-årig hest. Egentlig så burde det ikke være lov å ri en 2-årig hest i løp med så mye vekt. Men det er usikker om hesten er i form eller kommer fra skade.

2 Scytale har gode resultater. Merk at i 3-årsløp så kan man bruke pisk! Verdt å ha med seg. Dette er en hest som kan gallopere! Og det så ut som den trengte det siste av motivasjon for å ta igjen alle. Vi ser fram til hvordan den har utviklet seg. Power er en veldig god hingst. Og moren var god nok til å slå en hest som nådde over handicap 100 i England over 1.600m, til tross for sin korte karriere.

3 Princefortyfour er etter Zaahid som har gode avkom på dirt i Bro Park. Den gjorde sitt kval-løp en uke siden og tiden er vi fornøyd med. Desverre så var ikke løpet tilgjengelig. Det er ikke mye å si annet enn at hesten er halvbror til Grand Torini som nådde handicap 71 og at dette løpet er åpent.

4 Dimeadance er halvsøster til Ella Fitz og Mountain. Både har vunnet på dirt og begge har vunnet løp verdt over 100.000kr så kvalitet finnes. Det ser ut som Andreas rir alle Ylva sine hester på onsdag og det ville ikke være overraskende om hesten vant. Tiden på kval-løpet er dårlig men det var fullt av snø. Og den så kjempefin ut de siste 200m, en ordentlig galopphest.

6 Skyler har vært vant til å bære lite vekt. Det blir noe helt annet denne gangen. 4. plassen mot Dust Devil er kjempebra og hesten har en sprinter avstamning fra moren sin side men den har ikke sine beste resultater på korte distanser. Dessuten så står Scytale bedre vektmessig og har bedre startspor.

7 Winchester er en gresshest. Den er halvbror til Pistol som også var god på dirt men det var mer et unntak og det at Eishin Dunkirk, som var hingsten, gir gode avkom på dirt og gress, i motsetning til Barocci som er mer rettet mot gress.

8 Liveyourowndream virket å ha blitt klemt i siste løp og tråkket feil noen ganger. Var deretter strøket. Han har en ren sprinter avstamning og i et så åpent løp som dette så kan det være nok. Faren har ikke klassiske vinnere ennå. Men merk at den stoppet å løpe i oktober.

9 Malandro ble ikke solgt for £20.000 på Tattersalls i July. Den endte opp til slutt hos Stall Nautilus. I september så var den i front i hele kval-løpet til tross for å ha blitt holdt tilbake hele tiden. Skuffet deretter i oktober men det så ikke ut som hesten fikk feste. Faren har ikke veldig gode avkom men er tross alt fra Godolphin. Men moren har to avkom på over handicap 100! Fra 2016 og 2017. De skal visst være best på lengre distanser men det finnes klasse avstamning her. Emma Nordin velger også å ri denne fremfor Skyler tror vi.