Categories
2022-05-Mai Gøteborg Spillforslag

2022-05-15-gøteborg

Valg: Alle unntatt nummer 10

1 Quentino kommer fra samme mor familie som Quebello, som vant i debuten sin 30. mai i fjor på 1.200 m. Den vant da knapt med 58 kg foran en handikap 63 hest med 58 kg. 1 Quentino løp Okay i kval-løpet men var litt treg fra start. Den så litt feit og liten ut, men det var i april. California Gold som var foran 1 Quebello i kval-løpet debuterte på 4. plass på 1.200 m dirt. 1 Quentino har gress avstamning og skal være best på det underlaget, men avstamningen indikerer også at den trenger mer distanse. Den har en grei sjanse her, men er langt fra å være hesten å slå.


2 Mehsmerize har gress og sprinter avstamning. Vi likte innsatsen til hesten sist hvor den løpte på dirt. Desverre så ble den slått 9 lengder så den får oss til å tvile litt på hva den kan. Men på avstamning, og ut fra at den faktisk så i form sist, så mener vi den har en sjanse her. Moren til hesten ble tross alt prøvd i Gr.1 og Gr.2 løp på gress og sprinter distanse som ung, da uten gode resultater. Men 2 Mehsmerise har en halvbror som forsvarte handikap ~70 på gress. God sjanse.


3 Dawn Of Victory har gress of sprinter avstamning fra moren sin side. Moren har ikke hatt gode avkom hittil, men få har kommet til start. De har i tillegg ikke blitt ordentlig testet på gress. Så dette er familien første ordentlig test. Vi kan ikke si at den er uten sjanse. Kval-tiden den klarte i fjor var faktisk mer enn godkjent. Det kan vise seg at den er flere kilo bedre på gress også, hva vi faktisk tror også. Super outsider som kan være hit eller miss. Vi nevner da at den ikke var langt bak 2 Mehsmerise og 5 Gift Of Youth til tross for at de hadde ~7 lengder på den etter 400 m, og til tross for at 3 Dawn Victory tok svingen i 5. spor!!!


4 Romaneé tok fronten sist og ble sliten. Distansen er mye kortere denne gangen og det vil ikke overraske oss om de prøver å vinne dette Maiden løpet. Hesten burde være en gress spesialist. Folket bak hesten så ut til å ha hatt tro på hesten i fjor. Ny distanse og underlag kombo. Ny bane også. Den kan slå til. Den har møtt bedre hester enn de fleste i dette løpet. Men basert på at løpet er for hester under handikap 64 og den sitter på handikap 64, så har den en sjanse her. I fjor kom den på 2. plass på 1.100 m dirt.


5 Gift Of Youth vant på 1.200 m gress i fjor på Bro Park. Men den gjorde det med 53 kg. Den prøvde seg mot handikap 70 hester på Gøteborg i fjor og skuffet veldig. Den bærte da 52 og kom på siste plass fra startspor 6. Den gikk som 3. inn i svingen og falt ut i inngangen til oppløpet. Den er avhengig av front for å vise sitt beste. På Jægersro så vant den front duellen mot 2 Mehsmerise etter 800 m. Men de var ikke langt fra hverandre i mål, 1 lengde. Nå er 2 Mehsmerise på innsiden og vi tviler på at den gir slipp på fronten. Først inn i svingen er en betraktelig stor fordel, hvor den som ender på utsiden taper flere meter. Har en sjanse men ikke så stor.


6 Forward Dream har mer av en miler avstamning enn sprinter. Vi sier det men Hallucinate har noen unntak, Zamzon Zaid er en sprinter etter Hallucinate. 6 Forward Dream skal uansett være en gress hest. Så det er bare å se litt bort fra løpet på dirt. Det ser ikke ut som den har en stor sjanse i løpet, men den kan ikke utelukkes. Det er ingen sikker hest i dette løpet.


8 Golden Snitch sin andre mor hadde avkom som var best på dirt, og kom fra USA og en dirt familie. Hingsten Sepoy til moren til 8 Golden Snitch var en sprinter på gress. Faren til 8 Golden Snitch var en gress sprinter også. Vi så på kval-løpet til hesten. Tiden var dårlig men hesten løp bra. Den var rask ut av startsboksene og ble brått bremset et par ganger. Den tapte noen lengder der. Den avanserte ikke mye på gress sikkert fordi den ikke tråkket dypt. Da betyr det at den “burde” elske seg på Gøteborg. Den er vennlig for hester som er raske mer enn sterke. En annen outsider.


9 Scytale vant på Øvrevoll to uker siden. Den er i form. Men vi har hittil sett at den kommer bakfra og at 1.200 m var allerede for kort i fjor! Den har en 2. plass fra Gøteborg på 1.200 m hvor den ble slått på 1.11,2 og kom i mål på 1.11,6, med 56 kg. Basert på tid så kan den vinne siden det er ingen sikker hest som har vist at den kan vinne på rundt 1.11. Den kommer da ut 3 kg tyngre og startsporet er ganske dårlig.


10 Rhubarb Ripple har en gress avstamning men som indikerer at den skal være best på lengre distanser. Den har en 3. plass på 1.200 m gress men på en ekstremt dårlig tid. Den har da en 4. plass på 1.400 m gress i fjor, her på Gøteborg hvor den kom i mål med 9 Scytale, men her ble begge slått på en dårlig tid og begge var noen lengder bak lederen. Spesielt 10 Rhubarb Ripple. Så vi tror ikke den har en sjanse her, enda mindre uten pisk og fra startspor 10.