Categories
2022-05-Mai Gøteborg Spillforslag

2022-05-15-gøteborg

Valg: 5-2-4-8 / 1-3

1 Victory Waltz ser ut til å ha gode resultater på gress fra i fjor på Øvrevoll. Vi mener hestens beste løp er 3. plassen sist, på 1.370 m. Den var ikke på en så god tid men hesten ga seg aldri og kom faktisk litt tilbake på slutten. Den var klart bedre enn de Skandinaviske hester den møtte i fjor men ble slått veldig enkelt av eliten. Hva den kan vise nå avhenger av utviklingen i vinter, men den ser på ingen måte ut som en vinner. Det vi ser som en liten fordel er at hesten liker seg i front eller nærme fronten. Ingen av de andre hestene ser ut til å være frontrunnere.


2 Smooth Operator er halvsøster til gode Silent Night som er en elite hest på gress. God på distanser fra 1.200 m til 1.800 m men spesialist mer mot miler distanser. 2 Smooth Operator var ikke like god som Silent Night i fjor men var med i alle de løpene med høye premier. Ble faktisk kort slått til 2. plass i ett av dem og ikke slått med mer enn 3 lengder på de andre to. Burde ha en god sjanse her. Vi tror også at gresset på Gøteborg burde passe hesten bedre. Topp jockey Elione rir hesten. Det er mulig det er stallens beste sjanse.


3 Champagne Eyes var god i løpet sist. Den debuterte sent i fjor og gikk glipp av de beste løpene. Kval-tiden til hesten var “god”. Den debuterte på 1.400 m gress og var ikke så god i det løpet, hadde ikke noe å vise siste 200 m.

Den har ett løp i kroppen i år og det er positivt. Den var også god i det løpet og 1.400 m skal passe perfekt. Hestens mor var bedre på lengre distanser, men 3 Champagne Eyes er halvsøster til Tante Tove som kom på 2. plass i Svenskt Breeders’ Classic og var spesialist på 1.400 m gress og Bro Park, men som har ett seier og ett 2. plass med hode på Gøteborg. Det er ikke sikkert 2 Smooth Operator er stallens beste hest. Innsatsen til 3 Champagne Eyes i april var bra og hester som kommer fra dirt gjør det bra på gress når de er gode på gress. God sjanse. Men dette er ikke mer enn en outsider uansett. Har ikke løpt mot elite Skandinaviske hester og gjort det bra.


4 Femme Friendly kommer fra England med handikap 80. Det er mye. Den var god på 1.200 m og prøvde seg på et Gr.2 løp sist. Den endte sist men tiden den kom i mål på var ikke dårlig. Er den i form så har den en veldig god sjanse her. Vi vet da ikke om den løper like bra som den har gjort hittil, uten pisk.


5 Mahalia likte vi veldig i fjor. Vi traff når den kom på 2. plass sist i et løp verdt 400.000 kr til vinneren. Samme rytter som i det løpet, og er hesten i form så liker vi sjansene til den. Den løpte i fjor uten å trenge pisk og er hesten med beste CV i dette løpet.


6 Victoria Kalejs har aldri møtt så gode hester som nå. Løpte ikke mye i debuten til tross for å ha railen.


8 Precious sin avstamning sier at den skal være best på stayer distanser fra moren sin side. Men den er også etter Singspiel og den har hatt flere gode avkom på miler distanse. Uansett så har 8 Precious gress som sitt beste underlag. Faren Gleneagles var spesialist på 1.400 m gress! Med flere Gr.1 seier. 8 Precious burde ha en topp sjanse.