Categories
2022-05-Mai Gøteborg Spillforslag

2022-05-15-gøteborg

Valg: 10-4-13 / 8-5-7 / 2-9

1 Or Harry har ikke så gode løp på en god bane. Den har vunnet to ganger og begge på myk gress bane. Distansen passer perfekt og Blinkers (B) har hjulpet hesten tidligere, men det er ikke en hest som vi ser er å slå. Den er dessuten handikap 76 og det er mye for en 4-årig hest.


2 Tequila Mack vant Guineas Consolation på Bro Park, et løp som gikk over 1.600 m myk gress bane i fjor. Den har en 3. plass på Gøteborg på denne distansen, der den blant annet tapte for Klint og Scytale, sistnevnte som er handikap 64 for tiden. Den er 4-år og møter gode hester her. 54 kg og startspor 2 er perfekt siden den liker fronten og den vil kunne gi mer av seg med 54 kg, men det er fortsatt tøft. Har da løp i kroppen og ble tatt i mål sist. Kommer ut 6 kg lettere og med en jockey! God sjanse.


3 Penfolds vant relativt lett på 2.200 m i fjor. Men tiden var langt fra god nok. Samme dag så vant Topas Royal med handikap 74 og 62 kg, på 2.17,9 mens en handikap 64 hest med 54 kg klarte det på 2.19,0. Her kan 1.600 m være for kort for 3 Penfolds. Det var det i fjor når den prøvde seg i Derby Mile på den Danske Derby dagen. 61 kg er også mye for en 4-årig hest.


4 Tatum er best på denne distansen og opp til 1.800 m. Den startet forrige sesong med handikap 71 og slet med å vinne. Den var nære i debuten på Øvrevoll men tapte for en annen 4-årig hest på handikap 78 med høy vekt. Motstanden var ganske svak. Den klarte til slutt å vinne et Silverhandikap i august på 1.600 m. Den starter mye bedre enn i fjor, bedre vekt vilkår og møter 4-årige hester. Den har ett løp på Gøteborg fra tidligere, en på 1.400 m der den ble slått med 1 lengder på 1.24,2! Den hadde da 59 kg og løpet gikk 10. juni. God sjanse, på vekt, på dato, på distanse, på klasse.


5 Close To Perfect har en alt for god 3. plass bak Takeko fra i fjor. Den fulgte opp det løpet med seier på Gøteborg på en dårlig tid. Men seier er seier. Hesten har hatt hvile siden august i fjor. Den har mye handikap men viser den sitt beste vil den bli vanskelig å slå. Rytteren er super god også. God sjanse, til tross for vekten.


6 Spenzer er en frontrunner. Den kommer med 53 kg som er ganske bra. Den har vunnet på banen tidligere men på 1.200 m. Den har da gode resultater på distansen også. Formen til hesten virket ikke på topp sist men den har i hvert fall et løp i kroppen. Den kom på 2. plass bak 2 Tequila Mack i Svenskt Guineas Consolation i fjor. 2 Tequila Mack ser bedre denne gangen. Har også mye bedre startspor.


7 Alsimsaam kommer fra seier på en god tid for en noe tung dirt bane. Vi liker ikke vekten den kommer ut med. Den vant knapt sist og slo ikke mer enn en 4-årig hest med 62 kg! Nå gir den fra seg enda flere kilo i handikap. Vi sier det, men den slo handikap 80+ hester med 54 kg på denne banen og samme distanse i fjor. I juni i fjor tapte den for Heart Of Dreams som var 4-år, og hvor begge veide 58 kg. Er det en hest som Heart Of Dreams igjen så vinner den neppe med 61 kg og startspor 7. Uansett en god sjanse. Er i form og er god på distansen.


8 Northernpowerhouse blir ridd av Alina. 3. plassen på Jægersro sist mener vi var godkjent. Av hestens 5 seier, så er fire på gress. Så dette er en gress hest. Vi liker at den er etter Harbour Watch. De har gjort det bra i Skandinavia på 1.600 m gress. Hesten er 6-år og burde ikke ha noe problem med å bære 62 kg. Den gjorde det sist på dirt og det gikk bra. God sjanse.


9 Karen From Finance var god på Gøteborg pga. banen og fordi det kunne brukes pisk. Banen er den samme men det er andre pisk regler nå. 9 Karen From Finance kom ofte rett før mål for å enten vinne eller plassere. Den har gode tider på Gøteborg. Startsporet har lite å si, men.. kan den gjøre det samme uten pisk? Vi tviler litt på det. Det var hestens problem på Øvrevoll, hvis ikke så hadde den vunnet mer der. Hesten pleier også å ikke være i form før i juni.


10 Khurshed vant flere løp på Gøteborg i fjor. Minst to av de kom i amatør løp men tidene var utrolig gode. På Øvrevoll ble den slått med bare 2,5 lengder av Swedish Dream som kan vise til en 2. plass i Marit Sveaas Minneløp, det beste løpet på Øvrevoll. 10 Khurshed er en klasse hest. Den vant i mai i fjor etter flere løp uten gode resultater på dirt før det. Den starter på gress nå og vi mener den har en topp sjanse. Vi håper at den er i form. Og Ulrika har vært god på hesten tidligere. Hun pleide å ri mye for treneren og kjenner hesten godt, de har vunnet sammen. Topp sjanse.


11 Mr Pimms er bedre på 2.100+ m enn 1.600 m. Dette er et prepløp.


12 Prima Kalejs var ikke så så god i fjor men var ikke slått mye av Natasha Romanova på 1.750 m og slo senere gode Rubinstein. Kommer 3 kg lettere pga. lærlingen. Men vi liker den ikke så mye på Gøteborg. Den kom på 3. plass 30. mai i fjor på samme distanse, men på en tid av 1.39,- som vi vurderer som svak. 10 Khurshed vant samme dag, med en amatør og 8 kg mer, på 1.37,8.


13 Luna Kalejs er en god miler hest på gress. Vant på god tid på Bro Park i fjor men har ikke løpt siden juli. Noe må ha skjedd. Rytter valget er perfekt. To år siden var den på nivå med Heart Of Dreams. I fjor løpte den lite, men slo Green Backspin og Heart Of Dreams i et Silverhandikap. Dette løpet er et Silverhandikap. I 2020 startet den sesongen med seier. Og i fjor, så var 3. plassen på dirt godkjent siden hesten ikke er like god på dirt som på gress, og den tapte for veldig gode hester. Ellis St Martin er handikap 88 nå.