Categories
2022-08-August Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 21. august Derbydag

V4 Øvrevoll 21. augustForslag Basert På Analyse
V4-14 / 10 / 3 / 1-7-9-8
V4-27 / 12 / 9-6
V4-37-11 / 5-2-14 / 4-8 / 9-10-12
V4-41 / 6-8-2 / 4-5
Pris 4 kr. 240 kr.
Link V4-1

Valg: 7-11 / 5-2-14 / 4-8 / 9-10-12


Derby løpet!

7 Pas De Faux har en topp sjanse! Det samme har 11 Intella. Begge har stayer avstamning, har allerede vist at de er klasse hester og begge løper bra på Øvrevoll. Begge blir også ridd av Champion jockeys ut av Champion trenere. De har feltets beste resultater på underlaget, for 2.400 m gress på Øvrevoll.

Det som kan slå dårlig for både 7 Pas De Faux og 11 Intella er banen. Regner det mye tidlig, rundt klokka 12, før løpene begynner, og så under de første løpene, så kan banen være ganske ødelagt når det er tid for Derby løpet, som er det 10. løpet! Begge har gode resultater på “God Gress Bane”. Begge kan så klart være gode og vinne på en “Myk Gress Bane” også, men de har ikke gjort sine løp på det underlaget.

Hvilket åpner løpet opp for hester som 5 Hard One To Please, en hest som er sterkere enn speedig, 2 Pjerrot som løper greit på dirt, takler distansen, var avlet til å stå derby distansen, og har gode resultater på gress, og 14 Sea Lodge som er ny på banen men som har en nydelig avstamning som skal være perfekt for en myk gress derby løp!

Annet enn det så tenker vi at 4 Chianti er verdt å nevne. Dette er hesten vi trodde skulle vinne Norsk Derby i fjor. Den har ikke løpt i år, men det trenger ikke nødvendigvis å bety at den ikke er i form eller vil klare distansen. Vi velger å tro at den ikke har løpt fordi den så vidt klarte å bli klar til Norsk Derby, og hadde den løpt tidligere, hadde den brukt opp kreftene. Så obs. Burde ha bedre sjanser enn Alligate i fjor.


1 Entangle Rose har null sjanse. Den har da en veldig fin avstamning.

2 Pjerrot var god i Dubai på gress. Den har ikke vært betraktelig god siden men vi mener resultatene ikke har vært så dårlige med tanke på at formen har vært sviktende. Som regel så plasserer hester som var med i Svenskt Derby langt oppe i Norsk Derby. Vi mener derfor at denne har en vinner sjanse. Den var tross alt bedre på gress enn dirt i Dubai.

3 Holiday har null sjanse.

4 Chianti var vår derby hest i fjor. Den vi så oss kom til å vinne den. Desverre så var den skadet eller syk og fikk ikke en optimal reise til derbyen. Vi hadde i så fall sett den i Norsk 2000 Guineas eller Svenskt Derby eller Norsk Derby Trial. Men vi tror at den kan vinne til tross for å ikke ha løp hittil i år. Hadde den løpt og vunnet Norsk Derby Trial så hadde den brukt opp kreftene sine, noe Tin Win så ut til i gjøre i Svenskt Derby i år. Den er da langt fra første valg i dette løpet, mest fordi Carlos Lopez og Sandro De Paiva valgte denne bort.

5 Hard One To Please mener vi har null sjanse i en hard og rask bane. Den er heldig fordi banen blir neppe sånn. Desto mykere og mer krevende banen blir, desto bedre sjanse 5 Hard One To Please kommer til å ha. Dette fordi denne hesten er mer sterk enn speedigpå gress basert på løpene den har på Øvrevoll. Den vant på myk bane og var slått med 6 lengder av Hotline Bling på god bane.

7 Pas De Faux har en toppsjanse i dette løpet. Den vant derby trial veldig lett. Den hadde masse krefter igjen og siden den løpte fra en posisjon ganske langt framme i det løpet, og hadde en god finish, så kan den komme fra alle posisjoner i dette løpet. Dette løpet blir ofte vunnet på ~2.33 tid. 7 Pas De Faux kan vinne dette løpet på ~2.32 tid, en tid Privilegiado vant Norsk Derby på, så på det nivået.

8 Crack The Sky er en hoppe. Det har vært hopper som har vunnet dette løpet tidligere, men det er en stund siden. High As A Kite slo svake hester i sin årgang. Icecadapa var nærme å vinne men måtte se seg slått av en hingst til slutt. Mellom 8 Crack The Sky og 11 Intella så valgte Carlos Lopez 11 Intella. Vi tror derfor enda mindre på en seier fra 8 Crack The Sky.

9 Chiefof Comanches har null sjanse? Den løper bedre på dirt, og som vi så sist, så er den ikke så så god på underlaget heller. Men!! Men den vil ha null problemer med distansen og vi så fra i fjor at den løper gress på Øvrevoll også. Den har en 2. plass bak Downtown Leo på Derbydagen i fjor, på en tid som ikke er så verst. Det er utsøkt, men i teorien så KAN den vinne. Vi må da nevne at vi sjekket avkommene av hingsten Gormley, og vi fant ikke noe bra. Link. 9 Chiefof Comanches har da en storebror som var flink på stayer distanser på gress. Link.

10 Geoffrey indikerer avstamningen at den ikke skal klare mer enn 2.000 m. Den løp mindre og mindre i Svenskt Derby Trial hvor 9 Chiefof Comanches vant og kom i mål, over 1 sek bak vinneren. Utsøkt outsider på linje med 9 Chiefof Comanches.

11 Intella er Niels hesten som burde være best. Carlos er første jockey og han rir denne. 11 Intella vant også Norsk 1000 Guineas og har allerede bevist at den er av klasse. Avstamningen tilsier at den skal stå distanse, fra begge sider av familien. Den har hvilt seg siden 25. juni og det er veldig positivt. Den er halvsøster til Tell Me Thunder som vant et Silver Handikap på 2.100 m på Bro Park og senere tok en 2. plass over 1.900 m i Dubai. 11 Intella er dessuten fra samme morfamilie som Kick On. Så det er klasse i denne hesten. Topp sjanse.

12 Street Smart burde ikke stå distansen så bra. Men vi tror den har stayer distanse som sin spesialitet. Avstamningen tilsier at den skal være best på 1.600 m men når den løp sist så var den altfor avslappet for et galoppløp over 1.800 m. Faktisk så er blodlinja fra more sin side de fleste stayere, mens hingsten The Gurkha er etter Galileo, konge hingsten for stayer distanser. Kanskje verdt å ha som outsider? Men vi mener, ut fra løpene vi har sett hittil, at den ikke er ferdig utviklet, eller sterk/rask nok. Kan ikke utelukkes. Men vi ser den ikke som vinner.

13 Utopio har en tysk avstamning. Den løp ikke så bra i Norsk Derby Trial. Den har veldig lite å vise. Burde ikke være god nok, men det er bare treneren som virkelig vet. Den så sliten i løpet sist.

14 Sea Lodge er en outsider vi likte mye når derby listen kom ut. Den har bare ett løp på gress og det var i Tyskland. Den har siden bare vært ute på dirt. Vi mente den hadde sjanse i Svenskt Derby til vi så at banen var løs. Den har sine to verste løp på en løs dirt bane. Hesten blir ridd av Oliver. Vi liker dette fordi han vant Svenskt Derby og hadde sikkert andre valg i dette løpet. Hesten er dessuten etter Sea The Stars!! En av topp hingstene i verdene for stayer distanser. Vi forventer at den skal ha null problemer på gresset på Øvrevoll, enten banen er god hard og rask, eller om den er yk eller tung. Faktisk så skal den ha bedre sjanse på en myk til tung bane. Løpets store mørke outsider!! Vi mener Wido kommer med to topp hester med topp sjanse. Både 7 Pas De Faux og 14 Sea Lodge.