Categories
2022-07-juli Øvrevoll

Øvrevoll 28. juli

Valg: 2-6 / 13-7


2 Astron kommer ut med kjempegod form. Har da bare fått 4 dagers hvile noe som kan slå dårlig. 6 Martini er spesialist på banen og burde ha ingen problem med å posisjonere seg top 2/3 inn i oppløpet hvilket er veldig fordelaktig. Har fått 1 måneds hvile og det burde være et pluss. Kom på 3. plass i dette løpet i fjor med 63 kg.

Ellers synes vi 1 Noble Justice er den beste outsideren. Kommer fra å løpe på dirt! Det pleier å gi en boost om den løper på gress rett etterpå. Er en klasse hest og har tidligere vist sprinter egenskaper. Obs.


1 Noble Justice vant et 2-årsløp over 900 m på en god tid første gang ut. Har siden ikke løpt så mye på sprinter distanser. Hesten har kapasiteten til å vinne dette løpet men trenger å være i form, noe den ikke helt har vært hittil. Vekten har lite å si på denne distansen og det er godt mulig Carlos lar hesten løpe fritt i front siden den elsker å løpe fritt. Ok sjanse.

2 Astron er hesten å vinne om den tar fronten igjen. Mot så gode hester som i dag så har den ikke tid til å komme bakfra. Derfor er startspor 1 perfekt. Kommer dessuten med tre seire fra sine fire siste start. Topp sjanse.

3 Madi Banja sliter med å vinne 1.170 m gress på Øvrevoll men gjør alltid gode løp. Går 5 kg ned siden sist og har derfor en god sjanse. Er da mer av en outsider med god sjanse skulle det plutselig slå til. Fikk ikke en god plassering i dette løpet i fjor, men slo 6 Martini i september 2020.

4 Rock Dancer er ikke god nok til å vinne på denne klassen. Kommer bakfra og det er en ulempe på 1.170 m når nivået er på rundt det samme. Her møter den tøffere motstand enn vanlig.

5 Youonlyliveonce er bedre på en myk myk bane enn god bane. Var nok derfor slått med 3,5 lengder sist. Står bedre vektmessig denne gangen og kommer ut med Fleksible Blinkers! En outsider. Skulle hesten løpe bedre på oppløpet med de Fleksible Blinkersene så kan den selvfølgelig vinne, men ut i fra det vi så, så slet den med feste på oppløpet mer enn konsentrasjon.

6 Martini pleier å vinne løp som dette. Den er god på banen og distansen, på både god og myk bane. Om den ikke tar fronten så er den ikke langt etter og inn i oppløpet så viser den som regel hvor god den er. Pleier ikke å bli fanget når den er god, og med 60 kg synes vi den har en veldig god sjanse!

7 Miss Haven er bedre på en myk bane, eller flat bane. Den var også ikke så god sist når den burde ha hatt en sjanse mot eliten! Basert på det løpet, så burde den ikke vinne her. Har da tidligere slått 2 Astron og står bedre vektmessig. Outsider. Har vist seg å være bedre på 1.400 m enn 1.200 m hittil. Det er dessuten ikke så positivt å ha en lærling i dette løpet som er verdt 55.000 kr til vinneren.