Categories
2022-07-juli Øvrevoll

Øvrevoll 28. juli

Valg: 7 / 6-4 / Alle


Et ganske jevnt felt. Det er god mulig 1. plass er bare 3 lengder foran siste plass.

Vi mener 7 Latour står kjempebra inne i dette løpet. Den har klasse i seg, er sterk, og har en avstamning perfekt for både distanse og underlag. Den er dessuten i form og kommer ut med 57 kg!

Verst i mot er nok 6 Penfolds! En klasse hest som aldri fikk vise det i fjor. Kommer med det vi mener er topp form men kanskje litt for tung! Er nok grunnen til at Willa får ri den. Skal sees med god sjanse.

Den andre hesten å se opp for i første omgang er 4 Two Times. Denne burde ha vunnet lett sist men det var i stedet stallkameraten Buckyboy som vant. Har fått et løp i kroppen etter å ha vært sidelinjet i nesten to måneder. På Derbydagen i fjor så kom den på 2. plass mot hester på over handikap 80 over samme distanse!


1 Sir Benjamin er 10-år. Det er mye. Kommer da med ut med lav vekt og har allerede en 2. plass i år. Den har (63 kg) en 2. plass på 2.160 m gress bak 3 Perfect Illusion (63 kg) i fjor. Står 2 kg bedre og distanse økningen er en liten fordel for 1 Sir Benjamin.

2 History Hill fikk 7 kg fra både 3 Perfect Illusion og 1 Sir Benjamin og tapte for begge i fjor på 2.160 m. Det ser ikke så bra ut i papiret. Har da blitt betraktelig bedre i år og burde sees med sjanse uansett. Er banen så vidt litt ekstra myk så er det en stor fordel for 2 History Hill. Ok sjanse.

3 Perfect Illusion burde kanskje ha gjort det bedre nest sist, men løpet virket litt tricky og falsk. Får sin sjanse igjen. Har en grei sjanse men kan like godt være sist slått med 2 lengder.

4 Two Times burde ha vunnet sist. Det var nesten et straffespark. Kommer ut med nesten samme vekt igjen og samme rytter. Burde sees med god sjanse siden den har et løp i kroppen etter all stivheten den hadde i mai.

5 Mowaaman er en bedre hest på myk bane enn god bane. Vi mener den har en liten sjanse her, spesielt siden den var så langt bak sist. Hesten løper dessuten mye bedre med lav vekt enn høy vekt. Så en ulempe der også.

6 Penfolds kommer ut i riktig distanse. Denne hesten burde ha løpt i Danskt Derby i fjor men fikk ikke plass. Har tapt flere løp i år og blomstret aldri i fjor, men ser en nøye etter så er hesten i topp form!! Willa får 2 kg vektlettelse og en super sjanse her! Topp sjanse.

7 Latour kom veldig sterkt på slutten sist. Får gress denne gangen noe som faktisk er en fordel. Enda større fordel er vekten den kommer ut med. Ser ut til å være like god som 6 Penfolds men kommer ut med mye lavere vekt. Super topp sjanse!

8 Twisted kom på 2. plass sist. Veldig bra. Vi tror ikke den gjør det like bra med 6 kg mer!! 4 Two Times var bare slått med 3,5 lengder og går 1 kg opp. Ser vi på det, så er 8 Twisted ~3 lengder bak i dette løpet.

9 Moonflash er god på distansen og på en god gress bane. Distansen passer mye bedre enn sist og Anna har fått kjenne hesten i løp. Outsider sjanse.