Øvrevoll 06. August

Mine valg: 2-5 / 9-3 / 1-8-7

Endelig har vi kommet til dagens mest spennende og høy interesse løp. Derby Trial. Vi kommer til å se flere av disse kjempe for seieren i Norsk Derby senere i August.

De første tre sikrer seg billett til Norsk Derby.

Her synes vi 2 Sidney Pearl og 5 Native Star ser best ut. Sidney Pearl vant kjempekomfortabel på god tid over en myk bane sist. Den har klasse avstamning og det er rart den ikke dukker opp på anmeldingslisten til Norsk Derby. Den skal også være bedre på lengre distanser. Distansen er 2.160m nå og det skal kunne gi den mer frihet under løpet. Blir nok hesten som tar teten under løpet.

5 Native Star viste en utrolig god avslutning på sin debut løp. Desverre så var hesten litt urutinert og tapte mange lengder gjennom løpet. Den har erfaring nå og vil sikkert vise utvikling. Er den som ser ut til å ha best sjanse til å slå Grey Flash over seieren i Norsk Derby. Avstamningen kunne neppe vært bedre. Den er ut av Nathaniel, klasse hingst for stayer distanse!

Om disse ikke dukker opp så er løpet jevnt. De andre har holdt mye tilbake under løp og Norsk Derby er rett rundt hjørnet. Skal de slåss om seieren da, er det på tide de viser sitt beste.

7 Jet Action har klasse avstamning og har ikke vist sitt beste hittil. Ganske lik Nouvelle Lune i fjor. Den får en sjanse å rette opp nå. Det er mulig den kan bedre, men ut i fra sitt siste løp og de tidligere, så ser den ut til å mangle luft og beina ser tunge ut. Den løper ikke fritt og lett.

3 Nordic tror vi ser bedre ut enn Jet Action. Tiden på den Norske 2000 Guineas var ikke av de beste men hesten kjørte forbi de andre ganske lett. Den har også klasse avstamning og burde løpet bedre på lengre distanser. har da ikke prøvd seg over lengre distanser ennå men ser ikke ut til å være et problem for den. Myk bane er en fordel for denne hesten, i likhet med de fleste hestene til Wido Neuroth, som ofte kommer med Tysk avstamning. Men vi tror myk bane vil passe Sidney Pearl best. Banene er ofte myke og dype i Irland og Englad også, hvor den har sin avstamning fra. Med det sagt, så har Nordic en halvbror som faktisk vant Tysk Derby Trial.

Av de øvrige, så tror vi 9 Whispering Ocean ser best ut og løper på en måte som egner seg veldig til myk bane, at 8 Powerplay vil kjempe lenge for seieren men burde bli slått av importerte hester med sterkere avstamning, at 1 Ugotthelook er en god outsider men ikke mer og at 10 Prins Valiant vil slite med distansen.