Analyse Jægersro 12. August

Mine valg: 2-7-1 / 6-3-9

1 Malindi har for det meste løpt i Bro Park. Har en fjerde plass på Jægersro, på rett under 1.02 over 1.000m. Hesten var da 2 år den gangen. Den så ut til å takle banen, tapte da litt i svingen men så ikke sliten over mål. Hun skal klare ~1.14.- over 1.200m med en løp som det. Skal vi tro at hester utvikler seg til å være ~1 sekund raskere fra 2 til 3 år, er denne hesten i god posisjon til å vinne.

2 Four Dragons skal være en av hestene å slå i løpet hvis vi skal tro programmet. Denne holder seg over 1.14.- på distansen med den vekten den bærer. Det som er positivt sammenlignet med 1 Malindi er rytteren. Den kommer fra å bli ridd i tøffe, jevne løp med lærlinger på til å bli ridd av en veldig god proff jockey i et løp som ikke er like tøff. Faktisk så så hesten bra ut flere ganger men den klarte ikke å holde følge med de andre som red hardere. Den er best i front og med startspor 2 så har den en veldig god sjanse. 6 Grey Ascension som også vil prøve å ta fronten vil måtte nøye seg med utsiden til Four Dragons noe som vil koste den flere lengder.

3 Persona har vært i Jægersro en gang tidligere. Da kom den på 6. plass, slått med 8.5 lengder. Det var mot gode hester som Mystic Town og Es Raco, hhv. handicap 90 og 88 nå. Den lå på andre plass, på utsiden av lederen og klarte en god tempo til det var 200m igjen. Den har vist sitt beste over gress og korte distanser av 650m. Men skal vi tro den tåler den høye vekten den bærer, vil denne rekke 1.200m på dirt. Spørsmålet er da vekten. Med det sagt, så skal den ha utviklet seg mye for å vinne, tiden den klarte de 1.200m var på 1.14.4. med 57.5kg.

4 Giant Sally er en stabil 1.15.- på 1.200m hest.

Mellom 5 Claes, 6 Grey Ascension og 7 Lucy In The Sky mener vi sistnevnte ligger bedre an i dette løpet. Den har slått Claes med lik vekt før, mens den ligger bedre mot Grey Ascension enn når den ble slått med hals, vektmessig. Den har også hatt mest hvile av de. Josephine Ingvarsson var litt for sent ute sist, nå vet hun bedre. Ellers ganske jevnt.

Og vi utelater å ha med 5 Claes som valg fordi finishen ser ut til å bygge seg opp for sakte på dirt.

Ellers ser 9 Walvis Bay interessant ut i dette løpet. Sist måtte rytteren ta opp hesten når det ble trangt ved innerste spor. Hesten løper fra utsiden til vanlig. Har god startspor nå og hesten har vunnet mot disse med Josefin landgren før. Har da vist svakt form i år så ikke mer enn en outsider.