V75-63-13-4112-15-142-11Hva kan jeg si.. Svenskt Derby er alltid vanskelig. Hjertet sier 13 eller 4.
Rekkefølge:
3-13-4 / 1 / 12-15-14 / 2-11 / 7 / 6-10-9 / 8-5
V75-7 812(4-5-6-7-11- tilfeldig rekkefølge)
V75 Pris24 kr1296 krV75 med alle på Derby løpet.. kan være en god ide. Jeg tror ikke 3-Ayani vinner. Den kan godt vinne, men den gir meg ikke noe indre ro.

Valg: 3-13-4 / 1 / 12-15-14 / 2-11 / 7 / 6-10-9 / 8-5

Jeg liker egentlig ikke 3 Ayani så mye. Jeg synes den burde ha vist enda mer enn det den har gjort. Vinnertiden på Vøterløpet er ikke bra. Den er ikke dårlig, men ikke bra. Det var heller ikke bruk av pisk i fjor og Mystery Night vant på 1.48,5 mens Steinar avsluttet på 1.48,8 til andre plass. Og vi vet at Steinar ble slått i Svenskt Derby!

3 Ayani på sin side vant på bare 1.51,0. Det spiller liten rolle om den slo de andre med 8 lengder. Det kan ha vært de andre ikke var i form. Den møter også flere andre hester den aldri har møtt før! En vinnertid på 1.51,0 er ikke pålitelig! Dessuten så er den nesten tvunget til å ta fronten med tempoet hesten liker og fra startspor 3! Får den derimot hente på enten 1 Bugatti Bf eller 2 Master Zone så øker sjansene betraktelig. Men dette vet de, dette vet alle! Det kommer ikke til å gå etter planen.

Jeg liker 13 Cotton Eye Joe. Den er etter Appel Au Maitre, har få løp i kroppen, og burde like både banen og distansen på Jægersro. Den er en outsider, men storebror Hear The Drums vil vise veien!

Andre hester jeg liker er 1 Bugatti Bf på grunn av sin gode avstamning, 11 Irish Fire og 15 Spinwell fordi de er etter Make Believe som er faren til Mishriff som vant Saudi Cup!

Også andre hester jeg liker er 12 Ami De Vega, ikke på grunn av at den vant Svenskt Derby Trial, men avslutningen den viste meg i Norsk Guineas!! Om den ikke er i seiers posisjon i dette løpet så vil den uten tvil være det i Norsk Derby!!- og 4 Beck & 14 Captain’s Choice hvor begge to sistnevnte er etter Dawn Approach, en hingst jeg misliker veldig, men som har hatt gode avkom på stayer distanser! Her har 4 Beck og treneren vært smarte, der de har tatt 2 måneders hvile og prepp til Svenskt Derby!! Ingen andre hester i feltet kan vise til dette. Blir ikke overrasket om den flyr hjem til seier – moren er tross alt en Aga Khan oppdrett. Hvor 14 Captain’s Choice gikk for det motsatte! Jeg kaller det Secretariat taktikk! Løp, løp, løp og utvikle deg med hver start. Å løpe 2.800 m på myk bane så nærme som 23. juni er krevende! Men vi vet i hvert fall at den liker myk, kanskje til og med løs dirt bane, og at den takler distansen og har masse krefter den kan hente fra. Vi må ikke glemme at dette er samme eier som hadde Tribhuvan som senere vant Gr.1 løp i USA.

De andre har jeg mindre tro på.

• 10 Twirling Ghost har faktisk blitt bedre med hver start og er amerikansk oppdrettet og kjøpt derfra.
  • 7 Canadian Kylie vant på en svak tid på Bro Park og så ikke ut til å ha krefter for å bekjempe 3 Ayani opp til 2.400 m.
  • 6 Stripesof Stars mangler en turbo speed avslutning. Om den vinner så er det fordi den er plassert 4. eller 5. til og med kanskje 3. og gjør løpet til Duke Of Burden det året den vant.
  • 2 Master Zone er litt av en joker. Gir Downtown Leo vibes. Har god avstamning, så ut til å ha en god del krefter igjen, og er den like god som i fjor når den vant Svenskt Kriterium så burde den ha en veldig god sjanse her! Spennende med Sandro De Paiva. Wido Neuroth har to gode hester med.
  • 8 Beckham var klart svakere enn 2 Master Zone i fjor og 1 Bugatti Bf i år.
  • 9 Forth Commandment forstår jeg meg ikke på.
  • 5 Little Arabella er fra Bro Park. Har vunnet på Jægersro men slo svake skandinaviske hester. Ble tatt igjen på Bro Park senest.