Categories
2023 August 2023 Øvrevoll 2023 Spillforslag

Derbyday Øvrevoll 20. august

V4-2 Derby

Valg: 4-11-2 / 5-7-9-13

1 Harlekin har ikke så gode løp. Ut av gode Dorcia som var god på både gress og dirt. Dessverre så er den etter Mastercraftsman som har hatt svake avkom år etter år i det siste. Har lite tro på den.

2 Mozart ser ut til å være en god hest. Ser stor og fin ut med fin galopp. Tapte for gode hester i Klampenborg, men også Skandinaviske hester. Det positive er at den aldri fikk løpe fritt, den burde egentlig ha vunnet løpet lett, men pisk er ikke tillatt og Carlos Lopez valgte bevisst å ikke presse mer enn nødvendig. Den ser bra ut. God outsider, og faktisk sjanse.

3 Silver Wings avsluttet bra i Dansk Derby. Hadde ingen problem med den dårlige banen, men slet med å få nok speed. Får en jockey som rir i England med god vinner statistikk i det siste! Det ser vanskelig ut for den å vinne basert på speeden jeg så i Dansk Derby.

4 Captain’s Choice er en fransk hest som har gjort det bra på stayer distanser. Til og med på myk bane på 2.800 m. Dette er den eneste hesten som har null problemer med både distansen og banen til søndag, og basert på resultatene den har der, er det faktisk hesten å slå!! Ingen har så sterke resultater på både gress og distansen. Enda bedre er at hesten liker å ligge i topp 3 posisjon og angriper tidlig og holder posisjonen sin!

5 Laughingof Fear er ut av en stayer mor med en 4. plass på et Gr.3 løp. Hesten kostet 160.000 euro og ble kjøpt som åring i 2021! Veldig dyrt. Lope De Vega avkom er ettertraktet. Denne hesten burde i teorien være bedre på gress enn dirt og dette er første gang den kommer ut på gress. Jeg er litt overrasket over ryttervalget, men så er Valmir De Azeredo fra Jægersro og første rytter for broren til treneren. Ikke et dårlig valg. En interessant outsider!!

6 Aviation har null sjanse.

7 Ami De Vega er som 5 Laughingof Fear, også etter Lope De Vega, og trolig favoritt i dette løpet. Moren til 7 Ami De Vega, Amie Noire var en topp hoppe som var nære å vinne Svenskt Derby, og kom på 5. plass i Norsk Derby på en tung bane. Alt i alt så har hesten en god trippel sjanse i dette løpet basert på prestasjonene hittil. Jeg hadde ganske mye tro på den på en myk bane, men tung bane blir kanskje for krevende! Det er opp til bevis mer at den er en sikker topp 3 hest. Har sikkert 2.100 m som sin beste distanse.

8 Twirling Ghost er en dirt hest. Plasserer den bra her er fordi banen er helt ødelagt og den ligner mer på en dirt track, noe som er godt mulig. Er fra avstamning, mer en 2.200 m hest. Faren Twirling Ghost vant to av to løp på gress, både på 1.600 m. Kan være en outsider.

9 Got A Lot er faktisk så god som en trodde når den ble sendt til Dubai. Den kom på en fin plass i Svenskt 1000 Guineas, hvor den ikke var i så god form, på en alt for rask bane. Den har løpt lite fordi den ikke er Skandinavisk, og etter at den ikke taklet Svenskt Consolation så ble den ikke slitt ut mer enn nødvendig. Det er den eneste danske hesten som har testet seg og avsluttet bra på Øvrevoll! Det teller. Ja, den tapte for 13 Atticus, men sikter du deg til Norsk Derby, så bruker du ikke alle kreftene i Norsk trial. Banen var dessuten litt myk, og hesten hadde ingen problemer med den. Husk at den slo både Cotton Eye Joe og 7 Ami De Vega i Svenskt Vinterfavorittensløp.

10 Marcella Bloom er helsøster til Master Bloom. Den vant Svenskt Derby Consolation overlegent, men ser vi på tid, så var 7 Ami De Vega nesten 3 sekunder foran!! I tillegg så løp 10 Marcella Bloom dårlig løpet etter.. Den er god, men overvurdert her. Master Bloom vant Norsk St.Leger men hadde ikke hatt mye av en god sjanse i Norsk Derby, hadde den vært med, mest fordi Square De Luynes vant det året, men også fordi Svenskt Derby Vinner Nordic Defense tok 2. plassen. Dessuten så er 10 Marcella Bloom en hoppe, den skal i utgangspunktet være svakere.

11 Irish Fire er etter gode Make Believe som er pappa til Mishriff!! Topp hingst for denne distansen. Moren til 11 Irish Fire er Kimola som vant Norsk 1000 Guineas (bløt bane), Svenskt Oaks, Norsk Derby og Norsk Oaks. Basert på alt dette og faktum at 11 Irish Fire vant overlegent på Klampenborg og til tross for at den hadde vært dårlig på dirt i det siste klarte å ta en 5. plass i Svenskt Derby, så har den en topp sjanse!

12 Stripesof Stars setter jeg på lik linje med 7 Ami De Vega. Begge avsluttet nærmest like sterkt på Norsk 2000 Guineas. Jeg har litt tro på 12 Stripesof Stars som stayer hest, den er tross alt ut av Edelline som er etter Cape Cross! Men er vi realistiske, så har 12 Stripesof Stars sin hingst tilsynelatende ingen god stayer hest. Og fra flere avkom, har moren Edelline, ingen stayer hester heller. Så en svak outsider. Men jeg sier det her, dette skal være en bedre hest på gress enn dirt! Og den takler Øvrevoll. Myk/tung bane kan vise seg å være akkurat det den trenger.. Men som sagt, fortsatt en svak outsider. Carlos Lopez kjenner hesten bedre enn meg og valgte 2 Mozart.

13 Atticus løp kjempebra i Norsk Trial. Det som ser dårlig ut er vinnertiden. I 2020 så vant Whispering Ocean, Norsk Derby, men også Norsk Derby Trial, og på myk bane så vant den på 2.20,2 foran Jet Action på 2.20,4 som senere også skulle komme på 2. plass i Norsk Derby. White Heart kom på 2. plass i Norsk Derby og vant Derby Trial på 2.19,8 på en god bane. Så det setter spørsmålstegn på hvor god 13 Atticus vil være her til tross for en glimrende avslutning og fin galopp teknikk. Det som teller positivt er at den er halvbror til gode Stroxx Carlras og etter Gustav Klimt, som i seg selv er etter Galileo. Dessverre har Gustav Klimt ikke noen gode klasse avkom i sitt første kull. Men mye peker på at både 13 Atticus og 9 Got A Lot er overvurdert.

Valg: 4-11-2 / 5-7-9-13
Kommentar: Stayer hesten og første hest å slå er 4 Captain’s Choice. Vi mangler egentlig sterke nok hester. 11 Irish Fire vil holde følge med førstnevnte. Den som vil komme bakfra som jeg mener har beste grep og speed, er 2 Mozart, jeg likte veldig hvordan den løp på Klampenborg. Distansen og forholdene (tung bane) kan være for krevende for 7 Ami De Vega. 5 Laughingof Fear ser mest interessant ut! Begynte å løpe i år, så den fikk masse tid til å vokse, og har bare løpt på dirt, om den er bedre på gress, så kommer den til å fly hjem på oppløpet!