Categories
Bro Park Juni 2021 Spillforslag

Bro Park 13. Juni

Vi tror denne dagens vinnere er avhengige av hvordan banen er. Vi har fått meldinger om at det har regnet mye!! Så myk bane.

Storfavoritt 6 Kick On er ekstremt god på myk bane. Har slått de fleste i feltet allerede, og med god margin. Men, er hesten god nok til å slå de beste hestene i skandinavia på rask/hard bane? Det er vi ikke så sikre på. (Nå vet vi at den er myk).

Dette har med hvordan hesten galloperer. Den tråkker hardt ned og impulserer seg frem. En hest som er god på rask/hard bane er en hest som så vidt tråkker ned og bare impulserer seg fram. Tenk å løpe med tuppene av tåa i motsetning til hele sålen av foten. Den ene stilen er bedre på korte distanser og “finishen”, mens den andre er bedre på lengre distanser.

Det er mye av grunnen til hvorfor Whispering Ocean vant Norsk Derby og senere floppet på Gøteborg i Svenskt St. Leger. Den har en stil hvor den hopper med de fremste bena og “skipper”. På den måten så slipper den å være lenge på den myke og ujevne gress banen på Øvrevoll for å avansere. Men på en flat og som regel hard bane på Gøteborg, så er det ikke mulig å få det til så bra. Hesten graver seg ikke langt nok ned. En bane som på Gøteborg gir fordel til de som ellers hadde mistet “grep” på en myk bane fordi de hadde gravd seg ned, fordi her slipper de det.

Bro Park banen har vanligvis en veldig god “bounce” på gresset. Men siden de fleste andre hester trenger “grep” så mister de effektiviteten på “myk bane”. Dette gjelder ikke 6 Kick On fordi den løper på akkurat samme måte. Men er banen rask, vil motstanden være raskere! (Vi vet nå at banen kommer til å være myk).

Bro Park 13. JuniMyk Bane Forslag
V64-1 Ganske sikker avdeling6-4 / 9
V64-25-9 / 6-10
V64-3 Ganske sikker avdeling6-1-3-8 / 2-7
V64-4 Banker forslag4 / 5 / 6-10-7 / 13
V64-53-1-8-6 / 10-13-14 / 9-4-5-12-15
V64-6 Ganske sikker avdeling2-6-13 / 9-11 / 5-15-8
Pris 192kr. 384kr. 896kr.

Valg: 6-4 / 9

Et løp for hopper. 6 Queen Rouge kan godt betraktes i dette tidspunktet som skandinavias beste hoppe. Den vant Svenskt 1000 Guineas i sin tid, og i september i fjor så vant den Breeders’ Trophy Mile med 7 lengder på myk bane. I fjor startet den sesongen med å vinne Dansk Breeders’ Cup (350k kr) i juni . Den fulgte deretter med å vinne Margarete Wettermarks Minnesløpet (200k kr) i july. I år valgte den å droppe Al Shemali Sceptre Stakes (100k kr) i mai og starte sesongen med dette løpet.

1 Jane har ikke sine beste løp på Bro Park. Den vant Breeders’ Cup på Øvrevoll og hittil i år bare vært ute på dirt. Den har vunnet på myk bane tidligere og forsvarer sitt handicaptall. Vi tror den kan til og med forsvare handicap 84. Men det spørs om det er nok til å vinne her. Har fra tidligere en 3. plass på stayer distanse på Bro Park og ellers sine beste resultater på distanser over 1.600 m. På grunn av dette så setter vi den til siden.

2 For The Roses er en av få hester som har slått 6 Queen Rouge på gress. Men den gjorde dette over 1.750 m der den kom overraskende rask bakfra og ga den ikke sjanse til å svare. 1.600 m har alltid vist seg å være for kort for 2 For The Roses.

3 Ascot Brass er fjorårets andre beste hoppe på sin årgang. Med veldig liten margin til fjorårets beste hoppe på samme årgang, Silent Night.

Som dere kan se fra 3 Ascot Brass sine resultater, så har den sine svakeste resultater på myk bane. Men på god bane så mener vi den er minst like god som Silent Night og etter vår mening, også god nok til å slå 6 Queen Rouge. Vi baserer dette på tiden både 3 Ascot Brass og Silent Night klarte 17. mai på Øvrevoll i fjor. Hvor de klarte en bedre tid enn Seaside Song, da årets og fjorårets topp 2 hoppe på gress. Den andre topp 2 hoppen var Appelina. Begge hopper som 6 Queen Rouge ungikk å møte for andre mer fordelaktige og bedre betalte løp.

Men det kommer til å bli myk bane, så vi velger ikke 3 Ascot Brass.

4 Freed From Desire vant dette løpet i fjor på myk bane. Den er i kjempeform og vi tror den er i stand til å vinne igjen. Vi mener også den er sterkere og raskere enn i fjor. I år klarte den å slå Miss Maybach på oppløpet på dirt og hadde krefter igjen i mål! Hesten liker en myk bane og startsporet er bra. Den vil nok være ganske nærme rail, spor 2 i andre gruppe.

5 Blue Gem er en hest som overrasket oss på Klampenborg sist. Vi synes uansett at den ikke er god nok. Det er snakk om en skandinavisk oppdrettet hest og har ikke vist nok høy nivå til å kunne slå disse.

6 Queen Rouge er hesten å slå! Den vant første gang ut i 2019 og 2020. Hesten elsker myk bane og den er mye bedre på 1.600 m enn 1.750 m på gress. Spørsmålet er om den er i form. Det er mer som tyder på at den er i form enn motsatt. Men det betyr ikke at den er en sikker vinner. Vi tror både 4 Freed From Desire og 9 Victoria Placa er gode motstandere til den på myk bane. Sistnevnte har dårlig startspor siden den liker seg i front.

7 My Motivate Girl har vunnet flere løp på gress men alltid mot svakere hester. Vi ser også at den har sine beste resultater på god bane og sine verste på myk bane. Vi velger derfor å se bort fra denne.

8 Eesha My Flower var vi veldig skuffet over 22. mai. Vi trodde den kom til å takle myk bane men den gjorde det tydeligvis ikke. Vant så veldig lett gangen etterpå mot lignende motstand på god bane. Om banen hadde vært god så hadde vi hatt denne som klar utfordrer til seier. Den kan fortsatt overraske, men vi har ikke så mye tro på den lenger.

9 Victoria Placa er outsideren i dette løpet. Den har dårlig startspor men det er bare 9 hester til start så dette kan Jacob løse. Hesten tok fronten i fjor og ble kort slått i mål. Har nå hatt 8 måneders pause. Vi liker dette. Har den utviklet seg mye i den tiden så kan denne være farlig. Ready Teddy, også fra trener Jessica Long sin stall, tok pause fra Dansk 2000 Guineas til Dansk Derby i fjor og vant fra start til mål. Her er det snakk om en hest med god avstamning som skal være best på miler distanse! I 2021 så koster det €100.000 å få en avkom av Wootton Bassett.