V4-3 Ganske Sikker Avdeling3-4-9-7 / 2-1
V5-1 Ganske Sikker Avdeling3-4-9-7 / 2-1
V5-41 Scytale / eller 1-3-6-7-8-9-10
V5-511-1-3 / 6-2
Pris 36kr. 54kr 252kr

Valg: 6 / 7-2 / 1-3

1 Powerpoint vant to løp i fjor. Den ene over 2.200 m (52 kg) og den andre over 2,400 m (55 kg). Begge på Gøteborg. Har ellers en 2. plass i Svensk Oaks året før. Den pleier ikke å være god i starten men den har aldri startet så sent som i juli heller. Motstandet er overkommelig om den er i form, hvilket vi har våre tvil rundt, siden den ble strøket noen dager siden pga. ringorm. Hesten takler en litt myk bane/regn og startsporet er bra.

2 Blue Gem var vi litt skuffet over sist. Men det viste seg at den fikk et uheldig løp. Måtte bremse hesten inn på oppløpet, mistet lengder på å en større sving, inneklemt etterpå, osv. Spørsmålet er om den klarer å slå 3 Dragonfly nå som den står 2 kg bedre til. Så er det andre hester å holde med følge med. Løp er løp og vi tror startsporet nå er bedre.

3 Dragonfly tror vi kjører samme taktikk. Men med 6 kg ekstra tror vi det vil bli vanskelig å slå 6 Topas Royal. Banen var mykere i løpet 3 Dragonfly kom ut, men tidene viser en tydelig fordel for 6 Topas Royal når vi inkluderer vekt forskjellene.

4 Spirit River er god i vinter og på en dårlig bane. Gøteborg er en rask bane. Den var slått med veldig mange lengder på Bro Park sist.

5 Jumeirah har ikke vunnet handicap løp på ganske lenge. Dette tror vi er mer et prep løp for neste hekkeløp.

6 Topas Royal ble ridd perfekt forrige gang. Nora holdt seg til femte plass og var tålmodig i svingen. En luke åpnet seg og hesten fløy hjem! Står 3 kg bedre. Husk at den vant veldig lett. Om banen blir enda litt mykere enn forrige uke, så er det enda bedre for hesten. Tror 6 Topas Royal er en banker men at det blir vanskeligere å vinne denne gangen. Vektmessig blir det lettere, men her er det flere som liker seg nærme fronten og i front. De vil alle ta en kort sving. Det er godt mulig 6 Topas Royal blir nødt til å ta en bred sving! Det er opp til rytteren og hva hun synes er best.

7 Queen Of Skara liker seg i front. Har dårlig startspor her men vi tror rytteren vil løse det. Det er mye hun kan få til med 54 kg og vi tror ingen andre vil slåss om fronten. Taktikken går på å kjøre hardt i front og slite de fleste. På oppløpet så er ikke 7 Queen Of Skara den raskeste. Hesten vant med samme rytter i mai med 56 kg.

9 Chilterns blir ridd av Fredrik som ikke har vunnet med hesten tidligere men som kjenner den. Har en 4. plass på dirt og en 3. plass på gress. 27. juni var hesten ikke i form, ble deretter strøket. Hesten har vært i løp siden april. Vi tror det er lite sannsynlig at hesten er i vinnerform akkurat nå. En plassering er derimot aktuell, om den er på vei opp i form allerede.