Categories
2021 September Gøteborg Spillforslag

Gøteborg 4. September

Banen antas å være god. Kanskje en lettere myk men god bane.

Minner alle om at Ambiance vant både Bro Park Championship løpene fra front! Hesten har blitt sendt bakfra i det siste og vi har ikke mye tro på den med samme taktikk. Vi velger 2 Quicksteps Bloom som løpets førstevalg i V4-4. 2 Quicksteps Bloom liker seg i front og fra startspor 2 burde den kunne sikre seg ønsket posisjon. Dessuten så gir banen på Gøteborg en klar fordel til frontrunneren, om den er god/rask i den rollen.

Valg: 2-7 / 6 / 5

Det sikreste er å spille de fire hestene vi har valgt. Men 2 Karen From Finance har den beste sjansen. Uansett hvor mange lengder 6 High Peak får, så burde 2 Karen From Finance fange den. Mens vi har med 7 House Deposit fordi den har fått tøffe løp. Den får endelig komme i et ordentlig løp. Distansen er perfekt, vekten også, og det lite feltet er et pluss.

1 Penny Lane er helsøster til Arabianranta som vant Svenskt 2000 Guineas i sin tid. Kommer ut på spesialist distansen sin og fra startspor 1. Når den vant på Gøteborg sist så sikret den railen men tok ikke fronten. Vi tror på en lignende taktikk her. Det som teller negativt her er at den vant nærmest knapt i mål. Går ned 2 kg mens hesten som tok fronten, 6 High Peak, går ned 6 kg!! Så om 1 Penny Lane ikke viser enda mer form eller klasse så burde den ikke vinne. Den vant på bra sett, på en god tid, men det var flere andre som ikke viste sitt hele kapasitet i det løpet eller fikk en så ideelle løp.

2 Karen From Finance pleier å være dårlig ut av startsboksene. Tapte sine tre siste løp pga. det. Hesten pleier å være betraktelig raskere med lav vekt kontra høy vekt. Så de 3 kiloene den går ned fra løpen på Gøteborg sist er en klar fordel. Med så få hester til start vil den ha lite problemer med å finne plass. Når den vant, så gjorde den det fra utsiden og etter å ha vært på 5. plass i svingen, bare 4 lengder bak lederen. Når den tapte for 1 Penny Lane, så havnet den bak en treg hest og var ~12 lengder bak i svingen. Den endte til slutt 0,5 lengder bak vinneren. Det er ikke så mange hester til start for at det skal skje igjen her. Toppsjanse!

3 Dama Bianca er ny i Skandinavia. Ble kjøpt for £1.500 på slutten av juli. Den beste plasseringen hesten har er en 3. plass over 1.400 m på 1.25,22. Holdt seg på andre plass og ble tatt igjen. Det viser seg som 1.400 m er hestens beste distanse, avstamningen indikerer det samme. Det blir vanskelig å vinne her. Kan da kjempe om trippel plassering og vil nok komme i veien for 6 High Peak som vil prøve å ta fronten.

4 Desert Dust blir sliten over lange distanse. Burde ikke være farlig her.

5 My Cup Of Tea kunne ha vunnet 28. juli. Alina gjorde en god jobb men hesten var kanskje ikke i toppform eller løpssugen. Den tok mange på slutten men det tok en god del tid før den svarte på Alina sine rideordre. Vi tror den har en ok sjanse. Er nesten på samme linje som 2 Karen From Finance som er den med best vinnersjanse.

6 High Peak går 6,5 kg ned fra løpet på Gøteborg hvor den ble slått med 0,5 lengder rett foran mål. Tok fronten den gangen og holdt seg lenge i front. Burde ikke bli tatt igjen av 1 Penny Lane om den gjør samme løp. Men dette er om den får samme løp. Den hadde startspor 1 da og fikk fronten lett. Fra startspor 6 blir det litt vanskeligere. Heldigvis så er det ikke flere frontrunnere med unntak av 3 Dama Bianca, så det kan løse seg. Presser lærlingen hesten fra start så har den en ganske god sjanse.

7 House Deposit har sine beste løp fra en posisjon bak i gruppen, fra utlandet. Hesten løper ganske bra på gress. Holdt følge med hester på handicap 78 som Chilterns og Last Reference på Strømsholm. Er outsideren i løpet. Løpet 30. mai har vi ikke tilgang til men hesten fikk sikkert et svakk ritt av amatøren. De to siste løpene er å glemme, det er ikke mange hester som klarer å løpe bra med over 70 kg på ryggen. Vi mener denne hesten har god sjanse, og god avstamning til å senere klatre i handicap. Distansen passer perfekt, og gress er faktisk bedre enn dirt, som den vant på, tidlig i år.