Categories
2021 November Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 14. november

Siste løpsdag på Øvrevoll. Vi tror at de fylte på med sand sist gang. Banen var utrolig sakte og virket full av sand. “Vi kan da ta feil”. Men hvis banen faktisk ble fylt på med sand, så ble det ikke opplyst på Øvrevoll sidene og det var ikke rart at vi analyserte feil. Vi gikk ut på at banen var rask og god, men den var myk og sakte. Hester ble slitne på oppløpet, det var mer fordelaktig for hester med mer styrke enn speed. Det strekte seg også til hester som vanligvis ikke takler dirt så bra, om de bare var mer sterke enn raske. Mest effekt hadde den på løp over 2.400 m hvor det er allere tungt å løpe. Lite vekt hadde dermed mye å si.

Så vi antar derfor at banen er myk god og sakte denne gangen også, uansett vær.

Dagens sikreste er nok 9 Red Valley i V64-2. Vi kan ikke se for oss at den taper. Ellers har vi god tro på 7 My French Dream i V64-1. Den burde vinne, men mye er avhengig om den faktisk er i form. De fleste kan vinne det løpet ellers. 1 Tinolo står ikke så bra til som det ser ut i første øyekast.

Øvrevoll 14. novemberForslag Basert På Analyse
V64-1 Usikker Løp7 / 1-6 / 2-3-5
V64-2 Ganske Sikker Avdeling9 / 3 / 5-8-4
V64-3 Jevnt Løp (Verdt Med Flere)5-7 / 4-2-6-1
V64-4 Jevnt Løp (Flere Gjemt)2-8-6 / 5-7-1
V64-5 Ganske Sikker Avdeling11-3-8 / 2-7
V64-6 Ganske Sikker Avdeling2-6-7
Pris 54 kr.

Valg: 7 / 1-6 / 2-3-5

7 My French Dream er en potentislt banker her. Men det sikreste er uansett å spille alle her. De har tidligere slått hverandre og er ganske jevne, med unntak av 7 My French Dream som burde være best. Handicap 80 er ikke mye å be om. I fjor så hadde 3 Native Star en ganske svak sesong og holdt på å vinne dirt løp på slutten, hvor den ble slått med henholdsvis hals, og 2 lengder. Ikke bare synes vi 7 My French Dream er bedre i år enn det 3 Native Star var i fjor, men den får også flere kilos fordel mot samme type hester!!
Den som ser svakest ut er 4 Smooth Escape.

1 Tinolo vant ganske lett sist. Banen er mykere denne gangen men det burde bare være en fordel for denne hesten. Dette fordi den er god på hekkløp og er ellers mer en sterk hest enn rask. Veldig god sjanse.

2 Hampus G kommer ofte sterk bakfra “når den vinner”. Men med Silje i år så har den vært langt foran i stedet. Om den kommer bakfra så vil den like den myke banen og ha en god sjanse. Spørsmålet er om den er i form. Den har falt 3 kg i handicap på to måneder og står 6 kg bedre enn 1 Tinolo denne gangen. Burde ha en sjanse men det er avhengig av taktikk.

3 Native Star så bra ut på slutten sist. Står 5 kg bedre enn 1 Tinolo og alt tilsier at den er farlig. Men den blir ridd av en lærling så det er åpent. 3 Native Star hadde ikke krefter til å ta igjen sist men er den foran de siste 200 m denne gangen så har den styrke og en god nok tempo som gjør at den er vanskelig å ta igjen. Hesten pleier å være bedre desto lavere vekt den bærer.

4 Smooth Escape har ikke sine beste løp på dirt. Den nådde handicap 88 på gress i fjor og har falt til 76 som den er på nå. I 2019 slo den 1 Tinolo, med 5 kg mer. Så den har hatt klasse tidligere. Problemet vi ser er at banen ikke tilpasser seg hesten. Den ble sliten sist på en god og rask bane. Klarer den å slå ned på tempoet så kan det gå, men det ser vanskelig ut.

5 Two Times løpte på 3. spor hele løpet sist. Det var naturlig at den ble sliten de siste 400 m med så vide svinger. Elione sitter på denne gangen. Vant siste løpsdag i fjor på samme distanse, men da med 54 kg. Kan vinne om den er i form, men det er åpent her. Står også 4 kg høyere enn når den vant i fjor.

6 The Kid var hesten som så best på slutten nest sist. Hentet noen lengder med amatøren Charlotta og blir ridd av Carlos denne gangen. Det ser vi som et pluss. Vektmessig står den 1 kg bedre enn 1 Tinolo men fra det vi så nest sist, så vil den like banen og burde ha nok til til å ta igjen og vinne på oppløpet. Den løp bra på banen sist men trengte tydeligvis mer distanse. God sjanse.

7 My French Dream var en av hestene vi likte til Norsk Derby i år. Måtte desverre strykes. Kommer ut for første gang siden. Lav vekt er en stor fordel her. Dessuten så er hesten rask. Den vant på en ok tid i juli hvor den slo Seven Nation Army. 7 My French Dream er halvbror til Swedish Dream!! Vi tror det er hesten som ser best ut og burde være første valg.