Categories
2022 Januar Meydan Spillforslag

Meydan 21. januar

Veldig jevne løp. Godolphin stiller sterkt, og det samme gjør Niels Petersen.

Stream https://www.dubairacing.ae/content/dubairacing/ar-ae/live/1.html

Løp 16-9 / 3-10 / 8
Løp 27-9 / 4 / 6-3 / 8
Løp 32-1 / 3 / 8-4-5
Løp 45 / 6 / 1-11-9-2
Løp 56-3 / 7 / 12-2-8 / 9
Løp 6
Løp 7

Valg: 6-9 / 3-10 / 8

1 Al Moohaajim skal være en sprinter. Har hittil vært ute på dirt men skal være minst like bra på gress. God rytter men startsporet er litt svak. Kan ha en sjanse.

2 Albion Square sin 3. plass i et Gr.3 løp er verdt å nevne. Den høyeste rangert i løpet. Har en sterk sprinter og gress avstamning. Vi er ikke kjent med rytteren men han skal ikke være en av de beste. Ble solgt i oktober for 62.500 guineas. Vi har ikke sett løpene til hesten men ut fra kommentarene fra løpene på racingpost.com så vil den slite de siste 200 m. Svak favoritt.

3 Home City galopperte veldig bra på underlaget sist men trengte nok mer distanse med hvor mykt den ble kjørt fra start sist. Vi sa sist at den var en sprinter og at 1.400 m passet dårlig. Nå tror vi den blir kjørt hardt fra start og med startspor 2 så burde den ha en god sjanse.

4 J J Jumbo har dårlig startspor. Kan være en joker i løpet. Den løp ganske bra på dirt sist og forsvarer sitt handicap. Gress skal ikke være noe problem heller. Men det er ingenting som skriker elite.

5 Kiwano er en dirt hest og har dessuten ikke en så sterk avstamning. Når den vant på all weather så var den ganske langt framme fra start. Nå har den startspor 10.

6 Silent Speech sin helbror Durandal vant på Meydan to uker siden på samme distanse på en tid av ~1.09,-. Det er klasse i denne hesten og den blir ridd av topp jockey William. Ser ut til å være i god form.

7 Freyabella gjorde et forferdlig løp sist. Startet sakte og var totalt borte i svingen. Likte ikke dirten blant annet, fikk mye sprut. Kommer nå ut på gress hvor den skal være mye bedre. Var desverre godt slått av 2 Albion Square i Gr.3 løpet. Det ser vanskelig ut men det var vår joker sist. Byttet trener og eier før Dubai eventyret.

8 Hot Pink har relativt svake tider på gress men de er på myk og tung bane. Klarer den en god bane så har den en ganske god sjanse. Merk at den kommer ut med 55 kg, lavere enn den ellers er vant til. Gode sjanser og et Ok startspor.

9 Safra har en relativt sterk sprinter avstamning. Er også en gress hest. Tidene den har er å frykte for de andre. Banen er dessuten egnet for gode tider. God jockey og lav vekt. Er den med beste sjanse til å slå begge de Godolphin hestene 3 Home City og 6 Silent Speech. Ble slått av Sovereign Prince i september, som vant lett over 1.400 m forrige uke med 1,25 lengder. Pass opp for denne! Spesielt siden den ble tatt de siste 200 m. 1.200 m er perfekt!

10 Wild Place har faktisk en sterk sprinter avstamning og burde sees opp for. Halvsøsteren kom på 2. plass i et Listed løp og på 5. plass i et Gr.3 løp. Den har en kjempegod startspor . Blir da ridd av en litt svakere jockey. Kan være like god som 3 Home City.