Categories
jægersro Mai 2021 Spillforslag

Jægersro 2. Mai

Til tross for ikke så mange hester så er V64 denne dagen vanskelig i våre øyner. Det er fortsatt tidlig i sesongen og hester kan være ute av form.

Vi sikter oss på Joker Face i V64-5 som vår sikreste valg. Er den i form og tar ledelsen så burde den vinne.

Vi har en interessant outsider i V64-4 i form av Columbia. Denne rakk å gallopere 1.600 m før den ble sliten sist. Skal ut på 1.730 m mot ikke så tøffe hester med 52 kg. Litt forbedring siden sist så burden den her sitte.

Ellers så er vi usikre på om tidene 21. april var på en god bane eller ikke. Alle tidene var svake bortsett fra kval-løpet. Var banen ikke egnet for gode tider, så er Xit i V64-3 en soleklar førstevalg. Hvis ikke så mener vi dette løpet er vidåpent. Premien for førsteplass er 50.000 sek.

Til slutt så mener vi at alt kan skje i V64-6. Det er mange forskjellige hester som møtes, dette i form av alder, form, underlag og distanse. Vi tar ut 2 Toshaway fordi det er det stabile valget, og med løpet sist så forsvarer den sin handicap og enda litt mer. Problemet er at det kan være bedre hester som kan ta en hopp i klasse i dette løpet eller være i kjempeform også. Det er snakk om et bronseløp, hvor lite skal til for å vinne.

V64 2. Mai
V64-1 Burde være en sikker avdeling7-3-1 / 4
V64-24-5 / 3
V64-3 Alt kan skje3-8 / 4-7-2 /
V64-4 God outsider3-5 / 1-6-2-7 / 4
V64-5 4 / 5-6-1 / 2-9
V64-62-7 / 4-9 / 5-8-6 /
Pris 48kr. 120kr. 168kr.

Valg: 7-3-1 / 4

7 Nyhavn er hesten å slå. Vi er usikre på om den skal er god på stayer distanse. Vi mener derimot at 3 Bill vil klare å sikre en plass i Svenskt Derby, mens 1 Archimedes Face har en god sjanse.
4 El Chapo er outsideren i dette løpet. Kan da slå til senere, en hest verdt å følge.

1 Archimedes far er en stayer. Pocahontas Face på sin side var en hoppe med klasse. Dette er en god hest som vi tror har en sjanse til å være med i Svenskt Derby. Løpet sist var den første i 2021. Vi likte hva han viste. Desverre så ble den sjenert på inngangen til oppløpet og løpet ble ødelagt for den. Kunne ha argumentert for en seier via disq om den hadde kommet på 2. plass på en truende vis. Men det er vanskelig å få momentet på hester i gang igjen på så kort distanse. Verdt å merke at hesten har fargene til Arctic Waltz, en hest som kom på 2. plass i Derby Trial.

2 Powerhouse hadde et svakt løp på kort distanse. Vi sjekket moren, og den var ikke så god. Ut i fra avkom så tror vi den skal være best på distanser 1.400 – 1.600 m og gress.

3 Bill har en far som var god på miler distanse. Men den har avkom som har vært gode stayere. Farfar er Danehill. Jive vant Svenskt Oaks og er mor til Ready Teddy. Det burde si nok. Dette er en stayer hest som etter det vi så i kval-løpet, takler dirt på en bra måte. Vi var utrolig overrasket over hvor god den så ut på banen. Den var sterk og stor og klarte en god tid til tross for at den ble holdt tilbake. Vi tror denne hesten vil klare å kvalifisere seg til Svenskt Derby.

4 El Chapo sviktet oss sist. Den likte ikke distansen. Men vi har funnet ny info om hesten. Hestens mormor er Island Race, moren til både Soldier Hollow og Sea Chorus!! Begge to var stayer hester. Faren til El Chapo er Lightning Moon som er etter Shamardal som faktisk har stayer egenskaper. Så med litt flaks er denne hesten god på stayer distanser. Innsatsen på dirt sist var ikke dårlig, det var god tempo i svingen. Vi kan ikke garantere at den ikke er raskere på 2.200 m med en langsommere tempo.

5 Hawk Eye likte vi ikke i kval-løpet. Banen var dårlig den dagen men hesten visste ikke hvordan å gallopere uansett. Nevner at hesten er halvbror til både Good Eye og Glory Days.

6 Alderaan ble tatt igjen sist. Hadde en god tempo men ble sliten. Vi har sett at Juniper Tree sine hester er bedre på gress og moren til hesten stråler ikke av klasse.

7 Nyhavn hadde en god avslutning sist. Viste mye krefter og vi kan bare anta at den vil bli bedre med noe ekstra distanse. Problemet vi ser er at den har sprinter avstamning. Så vi er litt usikre her. Er i utgangspunktet hesten å slå, spesielt siden den hadde en bred sving på 1.730 m. Det vi liker er at den har en “long stride”.