Categories
Juni 2021 Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 17. Juni

(Oppdatering. Banen har blitt målt til 3.9 i dag 17. juni. Det betyr god/rask bane)

I morgen kommer det til å regne fra ~kl. 18:00. Gress banen kommer til å bli mykere og mykere utover dagen mens dirt banen vil bli raskere.

Banen er i dag målt til 4.1. Det betyr en god bane som er ganske rask. Siden det har vært litt kjøligere og det har trolig kommet litt regn så er den neppe hard. Egnet for de fleste, og ellers raskeste, i de første løpene.

Vi tror 4 Smooth Escape vinner i første løp. Vi er da litt redde for at den misser starten og har løpet sitt ødelagt. Vi forventer at den tar fronten og vinner fra start til slutt.

Ellers synes vi V65-5 er en ganske sikker avdeling. Enten så vinner 7 Sonriente eller så klarer 11 Rock Dancer under Ulrika å ta igjen før mål. vektmessig står de best til. De liker banen og distansen. Og begge burde være i form. Resten av hestene gir fra seg for mange kilo.

Øvrevoll 17. Juni V65
V65-1 Banker forslag4 / 5-3 / 1
V65-24-7-5-8-1 / 2
V65-3 En outsider kan vinne3-5 / 7-2-1
V65-4 3-4 / 5-2
V65-5 Ganske Sikker Avdeling7-11 / 1-9-8-6-3
V65-6 Verdt å Spille Flere4-2-5 / 6-8-1
Pris 120kr.  240kr.

Valg: 4 / 5-3 / 1 / 6-7-2

Husk at både 2 Seven Nation Army, 6 Nordic og 7 Face Of Energima er 4-årige hester. 4-årige hester som er høyt handicappet sliter med å vinne handicap løp. Dette løpet, med hvordan banen kommer til å være, er for raske hester. Av de, så er 7 Face Of Energima raskest på miler distanse. Men den var strøket sist, og er ellers vanskelig å ri. Dessuten så er distansen 200 m lengre og det vil være kamp om posisjonene.

1 The Kid hadde sitt beste prestasjon på denne distansen i fjor. Den kom på 2. plass, og i mål på 1.49,7. Løpet var i tidlig juni og hesten hadde da handicap 82. Den sitter nå på 76! Resultatene til hesten hittil har ikke vært dårlige. Den er bare ikke best over 1.600 m. 1.800 m passer mye bedre. Startsporet er bra og banen er god. Den foretrekker god. Vektmessig så står den bra til.

2 Seven Nation Army gjorde et bra løp sist. Tok fronten da oppløpet startet og holdt den til det var ~100 m igjen. Vi tror ikke distansen passer for hesten. I utgangspunktet burde den, siden den er etter Barocci men ut fra løpet så mener vi det er i hvert fall for tidlig. Den er uansett en outsider. Det er få hester til start og det er en fordel. Startsporet er også mye bedre enn sist, og den vil ha en mye roligere reise frem til svingen og så i svingen.

3 Kildare hadde vi god tro på første gang ut. Den svikta oss. Løpet etter var bedre men den manglet mer masing fra rytteren de siste 200 m. Den kom også litt for sent. Men det kan være forklaringer for det. Kasai forstyrret den i svingen og så falt den foran 3 Kildare i det oppløpet startet. Carlos rir nå, han vant med hesten over 1.600 m i fjor. 3 Kildare er god over 1.600 m, men vi tror den burde være bedre over 1.800 m. Dette fordi den alltid kommer bakfra. Jo roligere den sitter i starten jo mer kan den gi på slutten, og Carlos Lopez er nettopp ekspert på det. Lengre enn 1800 m derimot, kan vise seg å være for mye. Hesten har aldri vært ute over 1.800 m og har sine beste resultater over 1.600 m. Startet forrige sesong på handicap 79, nådde 81 og sitter nå på 77. Burde vinne snart.

4 Smooth Escape er best når den går fort i starten. Prøvde seg på det når den møtte hoppene og banen var myk 22. mai og gjorde det ganske bra. Hadde banen vært god, tror vi den hadde vunnet. Vi tror det er nettopp derfor treneren velger å bytte rytter til Nora. Pga. de 2 kg lettelse. Da kan hesten gi mer av seg i starten og har flere krefter å fighte med på slutten. 63 kg er på grensen hesten kan bære og fortsatt beholde speeden. Er nok førstevalg her. Så lenge den ikke misser starten. Hesten har en dårlig vane til å misse den av og til.

5 Ginmann hadde foretrukket en litt mykere bane. Vi tror ikke det regner nok før løpet starter sånn at det blir ideelt. Banen er da uansett ikke hard. Så den burde være i stand til å gjøre sitt beste. Anna sitter på hesten igjen. Det er bra. Dette er en tung hest å få i gang og sist så plasserte den seg bak 1 The Kid og mistet flere plasseringer. Den fikk ikke gjort noe de siste 200 m, der den er farligst. Kom til tross for det, bare 3 lengder bak vinneren.

6 Nordic mener vi ikke er rask nok. Vant Norsk 2000Guineas på en dårlig tid og kom bakfra. Her møter den handicap hester som har møtt de beste hestene i skandinavia. Den skal dessuten bære mye vekt. Den kom i mål på god tid sist men går opp 10 kg! Det tilsvarer ~2,5 s. Der er ganske mye. Dessuten så merket den det sterke tempoet de siste 200 m. Jan-Erik vil sikkert komme bakfra denne gangen, men vi tror de andre vil vise seg å være sterkere. 6 Nordic vant Norsk 2000 Guineas på 1.39,1. Noen uker tidligere hadde 3 Kildare vunnet på 1.38.0 over samme distanse, mens 1 The Kid ble slått til 5. plass etter å ha kommet i mål på 1.37,7.

7 Face Of Energima overrasket oss sist. Den viste hva vi håpet den var i stand til i 2- og 3-års sesongen. Den burde uansett ha tapt sist, den forstyrret We Got The Boss, men var heldig som fikk beholde første plassen. Vi er usikre på om hesten klarer den nye distansen. Det vi vet er at den hoppet i starten sist og at Per-Anders var tidlig inn i oppløpet med å ri den for alvor. Den er vanskelig å håndtere og vi tror ellers at den veier mye. Vi liker ikke at den ble strøket sist pga. allmentilstand. En outsider. Det hjelper at det er få hester. Men den vil nok ikke klare å vinne ytre spor på oppløpet og 4 Smooth Escape vil komme veldig rask fra start. Det er bare 2 kg’s forskjell. Vi tror ikke det er nok. Det er vanskelig å ta igjen raske hester på raske/gode gress baner på denne distansen på Øvrevoll