Categories
jægersro Juli 2021 Spillforslag

Jægersro 18. Juli Derby Day

Vi har sett på derby løp etter derby løp, lest kommentarer, og satt oss inn i løpene til hestene som er med i Svenskt Derby.

Vi må nok starte med å si: Jan-Erik, ikke la deg psyke ut av Per-Anders!! Vi refererer til “- Det er mange som blir nervøse, og noen går for tidlig. Det er om å gjøre å finne en god posisjon.” som dere kan finne på ovrevoll.no

Du kom kanskje inn litt for tidlig med Amie Noire i 2014 (3. plass i Svenskt Derby) men hadde hesten hatt litt mer inni seg så hadde den vunnet uansett! Med startsporet du hadde og hvordan løpet utviklet seg så var posisjonen og tempoet du holdt i løpet perfekt. Ideelt sett så hadde det vært litt bedre nærmere rail men det hadde også brakt fram trafikk- og andre problemer.

Ikke la deg lure med å komme for sent. 9 Palm Springs og noen andre har bare en vinnersjanse om du ikke har satt fart i hesten din tidligere. “Svakere” hester eller hester med en mer standard/tregere tempo kan ha en god avslutning, altså en god tid siste 200 – 400 m og faktisk utfordre bedre hester på den måten. Det så vi i Oslo Cup senest, med Wishformore. De hestene som ikke er “like gode” vil ikke ha sjansen om du tvinger dem å komme i kamp tidligere, hvor du kan få 1-2 s headstart på dem!

Gunvald tapte i 2016 pga. rytterfeil. Satt en god hest bak en dårlig hest ved rail. Det er bedre å ta det rolig selv og forsvare railen til en god hest dukker opp. For å være bak fronten, så bremset han hesten, en feil som kostet løpet. En så sakte tempo forårsaket at det ble en duell mellom 5 hester i oppløpet.

Stricker kunne ha vunnet i 2018 om rytteren satt fart i hesten tidligere. Den “cruiset” rundt 400 m merket. Det trege tempoet inviterte Dorcia inn til duell.

Perfekt ritt av Jazz Explosion og Privilegiado i 2018. Queen Rouge var aldri med fordi hesten ble ikke satt inn tidlig, og Red Cactus holdt på å tape fra innersporet fordi rytteren “valgte” å vente til oppløpet for å vinne. Dette kan skje No Short Cuts, og skjedde Gunvald også. Har du hest, vinner du løpet tidlig.

Bullof Wall Street vant løpet i svingen i 2020!! Satt hesten inn tidlig og tvingte Yoker til spor to i svingen. Yoker hadde mer å gå på enn Bullof Wall Street men siden rytteren hadde ønsker om å vente til oppløpet så ga den Bullof Wall Street en sjanse. Det er om å Ikke gi svakere hester en sjanse i Derby!! Det var Yoker som var spesialisten over stayer distanse.

V75-6 Verdt å spille flere eller No Short Cuts7 / 2-5-9 / 12-1-3-11
V75-7 Sikker avdeling5-8-9 / 2-11 (rettet valg 7-8 til 8-9)
Pris 24kr. 1.200kr. (Bare forslag, les analysen)

Valg: 2 / 8 / 7-1

Dette løpet ble vunnet av Jazz Explosion i fjor, hesten som var best i form. Den hadde vunnet i april, hadde så kommet på 4. plass i ITM Spring Mile løpet mot Duca Di Como og resten av eliten, og senere vunnet i juni.

Hesten med nesten like resultater og i best form i år er 2 Stormy Ocean.

1 We Got The Boss er faktisk god på alle baner men vi tror at den er bedre på gress. Vi liker startsporet og ryttervalget. Ofte så er hester som er gode på dirt på Øvrevoll også gode på Jægersro. Problemet, som vi ser det, er at hesten kommer ut med 57 kg og at det er første gang på Jægersro. Den får nesten ikke noe fordel, vektmessig heller, mot hester som er spesialister på banen og distansen, som 7 Aüenfurst og 8 Plantstepsdream. Det positive er at den er 5 år og har utviklet seg mer enn 7 Aüenfurst. Den har vært i handicapløp siden den var 3 år, og var bare slått med 2,5 lengder til 3. plass på gress, på Bro Park den 13. juni, mot hester som hadde hatt vinnersjanse i dette løpet. På 2. plass kom Red Hot Chili, som vant dette løpet i 2019, og kom på 2. plass i fjor. Everest Voice, som vant det løpet på Bro Park, var med i Pramms Memorial i år.

2 Stormy Ocean slo Duca Di Como i april for å så se seg slått med 3,5 lengder i Pramms av Jazz Explosion. Den krysset mållinjen på 1.47,0 som er veldig bra. Jazz Explosion vant dette løpet på 1.46,9 i fjor, og den eneste hesten som hadde sjansen i det løpet til å klare en bedre tid var Red Hot Chili, som kom på 2. plass og ikke er med i løpet! Nå kommer den så klart med 4 kg ektra, men ut fra det vi så i Pramms, så vil ikke en økning på 4 kg ha noe betydning, den hadde mer å gi i Pramms, problemet var bare at den ikke var rask nok til å slå Jazz Explosion som vant på 1.46,3, men den møter ikke like gode hester nå. 2 Stormy Ocean er hesten å slå. I fjor var hesten langt bak i dette løpet, men hesten var ikke i form.

3 Mr Kygo er en hest for Bro Park dirt. Den har vært på Jægersro en gang tidligere, og da skuffet den. Er også mer en handicap ~80 hest enn ~90.

4 Beach Road One så bra ut i Pramms, men når det gjaldt, de siste 100-150 m, så var den ingensted å finnes. Den er ikke god nok. Har vunnet på banen tidligere, men da mot saktere hester og med høy vekt.

5 Tille In Action er best på lange distanser. Hestens beste resultater er 2. plassen i Hurricane Løpning og seieren i Norsk Breeders’. I år så sviktet den på distansen på dirt. Hittil så har den ikke vist nok. Den har kapasitet på kortere distanser basert på 3. plassen på Øvrevoll i år, men den må vise mer først.

6 Couleur Cafe kom på 4. plass i Malmø Stadt Pris i fjor. Den var ganske langt bak vinneren i løpet. Her møter den nærmest eliten. Vi har ikke sett nok speed i hesten til å tro at 52 kg vil gjøre en forskjell.

7 Aüenfurst var en av de sterke kortene til Vøterløpet i fjor, hvor den var langt bak. Kom sterk tilbake i år og vant lekende lett. Ble slått løpet etter på en tid den burde ha kunnet klare. Hesten burde være forbedret til denne starten og med 4 kg lettelse fra sist, så kan den melde seg i ~1.47,7 tiden. God plass sjanse. Vi kan ikke garantere den kan bedre enn det basert på dens prestasjoner og ellers løp vi har sett av den. Husk at den er fortsatt bare 4 år og mistet gull-tiden for utvikling i fjor, som er rundt derby.

8 Plantstepsdream var slått med nese av en handicap ~90 hest på Bro Park i mai. Senere så var den slått med nese over 2.200 m. Denne hesten er spesialist over 1.730 m, liker fronten og rail. Den kommer ut fra et dårlig startspor men det er ingen hindring. Løpet mangler frontrunners. Hesten er i kjempeform og er den eneste med “klar sjanse” til å slå 2 Stormy Ocean, spesielt siden sistnevnte kommer bakfra, og har tidligere kommet sent.