Categories
Juli 2021 Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 22. Juli

Det ble Jackpot på dagen løp 7 gikk i fjor. Topas Royal vant den dagen. Vi tror flere kan vinne det løpet og det sikreste er å spille alle for de aller fleste har vinnersjanse.

Det blir ganske god vær i morgen. Vi er da usikre på om det har regnet i Oslo i det siste. Så banen kan være hard om den er tørr, eller litt myk god.

Vi tror V65-1 er ganske sikker med tre hester, 1 Dark Money, 10 Golders Green og 9 Fair Line.

8 Abolish burde vinne i V65-5 men alt kan skje. I løp over 1.170 m har fronten mye å si og den vil komme bakfra.

Vi tror de med best sjanse i V65-4 er 3 Silky Road og 4 Rock Dancer. Begge har gode resultater på distansen og har slått bedre hester.

Valg: 1-10-9 / 3 / 6-5 / 7

1 Dark Money har både gode og dårlige løp på distansen. Den har vært bra i sine to siste start og hesten burde ikke være sliten enda. Rytteren kjenner hesten best og vi liker startsporet. Burde være hesten å slå. Men vi tror ikke det er en hest/rytter kombinasjon som er pålitelig nok til å sette den som banker. De vant bare ett løp sammen i fjor.

2 Minas Tirith har dirt som beste underlag og distansen passer ikke så bra heller. Vektmessig ser det veldig tøft også.

3 Otama Mareld har vunnet flere ganger over 1.600 m. Den har vært i kjempegod form hittil men den gjør også sin 4. start i 4 uker. Det kan være for mye. 67 kg kan også være problematisk siden den har sine fleste gode plasseringer med lav vekt. Vi betrakter den som en outsider siden rytteren har vunnet med hesten i amatør løp tidligere.

4 Clauses Rekato har hittil vist seg å være en dirt hest. Er god både over miler og stayer distanse. Siden løpet går på gress så har vi lite tro på den.

5 Tsupermand ble ridd to ganger av Ida i fjor over distansen. Den kom i mål på ~1.53,- som ikke er så dårlig, men neppe bra nok til å vinne. Vektmessig så står 1 Dark Money flere kilo bedre. De møttes i fjor og sistnevnte var mye bedre.

6 Cincinnatus er en gammel hest som fortsatt vinner. Den gangen den var ute på distansen i fjor så kom den sist. Men den har også en 2. plass over 1.730 m hvor den kom i mål på 1.42,8 med 52 kg. I utgangspunktet skal den ikke være god nok til å vinne her, men den står bedre vektmessig sammenlignet med 5 Tsupermand og ble den gangen slått av en handicap 58 hest.

7 Kajal har flere svake prestasjoner. Det har blitt en rytterendring siden sist. Vi tror det vil hjelpe. Rytteren så ut til å nærmest kvele hesten mesteparten av løpet 17. juni. På oppløpet når den ble sluppet fri så var den ikke så dårlig. Men vi tror fortsatt at det er for tidlig for den å vinne. En trippel plassering kan være mulig.

8 Zimzalabim hadde ikke mer å gi sist. Samme distansen, vekt og rytter denne gangen. Vi forventer ikke noe annet enn sist.

9 Fair Line var veldig rar sist. Den pleier å være god i starten men sist så var den overraskende svak. Den tråkket feil flere ganger og hoppet av og til også. Inn på oppløpet så var den kanskje 10 lengder bak gruppen og den løpte bra. Kom med gruppen til slutt. Hvis den blir ridd bra og hesten er i form så er det mulig denne her overrasker. Den er tross alt 4 år og under utvikling. I fjor så ledet den ~1.000 m, og var god i ~1.500 m, i et løp over 1.980 m som Powerplay endte med å vinne.

10 Golders Green var overbevisende slått av 1 Dark Money sist. Den står nå 5 kg bedre. Om den kan vinne avhenger av hestens form og hva rytteren kan få til. Vi tror ikke rytteren ridde den så bra sist. Den ble holdt tilbake fra start og hesten har sitt beste løp under Malin som lot den løpe fritt i en ganske rask tempo. Dessuten så red Ida den for restriktiv på oppløpet. Vi liker stilen til Evelina for hesten bedre. Hesten skal avstamningsmessig være bedre på gress. At den har en 2. plass på dirt mot hester i handicap 51 tilsier at den burde være ganske nærme å vinne her.