Categories
2021 September Bro Park Spillforslag

Bro Park 19. September

Valg: 4-5-8-10-11 / 3-2

Dette har ikke blitt vunnet av 3-årige hester hittil. Med det sagt, så klarte faktisk Dorcia å vinne Stockholms Cup i 2017, så det har kanskje lite å si. Løpet har da blitt vunnet av hester med lite vekt flere ganger.

1 Fast Companion har aldri vært på Bro Park. Prestasjonene i år har ikke vært så bra. Fjorårets 3-årige hesters nivå er generellsett ikke så bra. Vi har lite tro på den.

2 Like A King har faktisk stayer avstamning fra moren sin side. Fra faren sin side så er det mest miler klasse. Kan i utgangspunktet gjøre noe her fordi den har alltid vist seg presset til å komme i tide på 1.600 m. Tar den det roligere i flere meter så kan det vise seg at den er mye sterkere på slutten. Men ikke mer enn en outsider frem til den viser det.

3 Noble Justice kom på 3. plass i Norsk Derby. Kunne ha faktisk vunnet den. Distansen burde passe hesten bra, det negative er at den presser for mye til front. Kan slite seg ut tidlig og den møter flere elite hester i dette løpet.

4 Ginmann er den store outsideren i løpet. De to siste løpene gikk i for hard bane, 4 Ginmann liker en litt mykere bane, og med tanke på at banen har vært veldig myk de siste to gangene så burde den ikke være hard denne gangen. To år siden kom den på 6. plass i Stockholms Stora Pris 1 lengde foran 11 Victor Kalejs. Den kommer ut 3 kg lettere. Ikke lenge siden ble den slått med bare 4,5 lengder av Master Bloom som er med i Stockholms Cup, og Seneschal, som slo Jet Action senest, også en deltaker i Stockholms Cup. Og dette klarte 4 Ginmann med 62 kg. Nå møter den langt svakere hester, med unntak av 11 Victor Kalejs og siden den liker Bro Parks gress bane når den ikke er hard, så burde den ha en ganske god sjanse her.

5 Natasha Romanova slo Espen Hill i sitt seneste start. Gjorde det med 52 kg og kommer ut med relativt lik vekt. Distansen ser ut til å passe bedre fordi vi så hvordan den løp de siste 50 m! Hesten trodde det var da det startet og det overrasket oss. Faren til 5 Natasha Romanova er en sprinter men den er en ren stayer fra mor siden. God sjanse her om den viser seg å faktisk være bra. Dette fordi den slo hester som er enten ikke spesialister på distansen, eller banen i løpet den vant sist. Så mye er fortsatt usikker.

6 Moomba vet vi faktisk ikke nok om. Slo 1 Fast Companion lett men det sier oss ikke mye. På Bro Park var den ikke særlig flink. I et sånt løp hadde for eksempel 4 Ginmann vært slått med maks 5 lengder og fortsatt ha krefter igjen, som 6 Moomba ikke hadde.

7 Malakai kommer ut mer veldig god vekt. De med lav vekt gjør det ofte bra i dette løpet. Men 7 Malakai har møtt bedre hester med lav vekt flere ganger og aldri vunnet med de forutsetningene! Vi liker den derfor ikke. I fjor kom den også med 52 kg og ble slått med et halvt sekund, 2,5 lengder.

8 Shaken Not Stirred er den som for oss virker mest interessant ut med lav vekt. I fjor ble den (55 kg) slått med 2 lengder av Espen Hill (64 kg) på 2.400 m. På 3. plass kom Mr Pimms (50 kg) som med samme vekt, vant dette løpet 1 lengde foran 10 Manassas (62 kg) i fjor. Ikke bare det, i stedet for å møte disse, og melde seg i dette løpet i fjor, så ble 8 Shaken Not Stirred (69 kg) meldt og sendt ut i amatør løpet og hadde vunnet om ikke rytteren sløste sjansen. Den tapte med nese på 1.13,4. Mr Pimms (59 kg) vant dette løpet i fjor på 1.12,9 mens 10 Manassas (62 kg) kom på 2. plass på 1.13,2! Vektmessig så ser 8 Shaken Not Stirred utrolig attraktiv ut! Spørsmålet er da, er den i form?! Løpet sist kan vi nesten utelukke siden banen var hard. merk at den har hvilt i nesten to måneder!!

9 Arctic Waltz er ikke god nok.

10 Manassas kom på 2. plass i dette løpet i fjor. Kommer ut 4 kg lettere, og med den beste rytteren for hesten! Det er Jacob hesten pleier å vinne med og har sine beste løp med. 2.100 m er spesialist distansen til hesten. Er banen god til en tid på 2.10,- på denne distansen har denne hesten topp sjanse.

11 Victor Kalejs slo Plantstepsdream i mai. Den har nå nådd handicap 90 mens 11 Victor Kalejs har falt til handicap 88. Den var tydeligvi ikke i form i juni, løpene var forferdelig dårlige. Nå sist var den ikke langt slått på en bane den ikke liker og har tapt på tidligere. Den er på vei opp i form og møter ganske svak motstand i forhold til det den har møtt tidligere i år. Burde kunne være i stand til å vinne med 64 kg. 2.100 m passer også mye bedre enn 2.400 m med den vekten. God outsider sjanse.

12 House In Order pleier å slå dårlige hester med høy vekt. Den eneste gangen den slo gode hester med vanlig eller lav vekt var når den vant på 2.830 på Øvrevoll, og det er ikke mange som er gode på den distansen. Vi liker ikke sjansene til denne. kanskje om banen var tung, men den er det ikke.