Categories
2022-04-April Bro Park Spillforslag

Bro Park 20. april

Valg: 2-1 / 4 / Åpent ellers

Her er det flere 4-årige hester som møter ganske svake handikap hester. Det motsatte av forrige løp. Det betyr at de 4-årige hestene burde ha en bedre sjanse. Og vi synes de har det. Det er et jevnt løp.

Av de som ikke er 4-år liker vi 2 Midnight Oil. Denne hesten hadde over handicap 80 før i tiden og startet forrige sesong på handikap 69. Så det kan sies at den står 4 kg bedre allerede! Den slet i sin 4-årige sesong og vant bare ett løp. Den burde vinne flere i år.

1 Tequila Mack vant Svenskt Guineas Consolation i fjor (1.600 m gress). Den står ganske lavt i handikap. 4-årige pleier å slite i handikap løp men det er ofte de som sitter høyt oppe. Vi tror at å vinne fra handikap 70 er overkommelig. Den slo Hootenanny i et handikap løp i fjor, en hest som nå sitter på handikap 74, etter å ha klatret fra handikap 72 den var på når den seieret i debuten. Startsporet er perfekt, den liker seg i front. Seier er avhengig av form.

2 Midnight Oil vant på en bedre tid enn 1 Tequila Mack sist. Da var banen bløt og motstanden ikke helt den samme. Tall kan lure oss av og til. Det som er positivt er at den vant sikker mot slutten. 200 m ekstra er en fordel og den går også ned 5 kg, som er ganske mye. Hesten startet forrige sesong på handikap 69 og har vært over handikap 80 tidligere. En vektfordel som den får nå burde telle mye. Vi mener den er en seierskandidat uten tvil. I fjor kom den på 4. plass i sitt første løp, mot hester på handikap ~74, med 59 kg. Møter klart lavere motstand her. Svakheten kan være mangel av pisk og en rytter som ikke vinner så mye. Uansett hesten å slå.

3 Cooperess vant sitt første løp i fjor mot handikap ~60 hester og slet deretter mot de samme gjennom hele året. Den har vunnet Bronsehandikap tidligere, men ikke på dirt på denne distansen. Den er bedre på gress. Kan da selvfølgelig ta en trippel plassering.

4 Clapper har blitt 4-år. Den burde i teorien slite som de fleste andre 4-åringene. Men i motsetning til de, så starter denne fra handikap 64!! Den er klar til å vinne i stedet. Men det burde ikke skje i dette løpet. Hestens beste distanse er 1.400 m. Det blir 200 m for lang distanse denne gang. Eller burde… Faktisk så viste den 6. oktober at den takler 1.600 m. Fortsatt usikker rundt denne siden vi så det motsatte 10. nov. på bløt bane. Men det kan ha vært fordi det var lite feste!

5 Bearded Lady var ganske dårlig i sitt første start. Men det var noe å forvente. Distansen var for kort og denne hesten trenger å bli ridd nesten hele løpet for å gidde å vise noe. Uten pisk blir det enda vanskeligere. Kan da ta en trippel plass. Hvis dere ser løpet 21. nov. så kan dere se at den var bare slått med 3 lengder av 1 Tequila Mack. Sistnevnte går opp 2 kg mens 5 Bearded Lady kommer ut med samme vekt. Den er god på dirt og distansen er mye bedre enn sist, men ikke ideelt.

6 Isidor Almqvist overrasket oss skikkelig sist. Fullt fortjent 2. plass. Men den går fra 53 kg til 66 kg. Den vil merke det. Heldigvis så har den vunnet med lignende vekt tidligere. I mai i fjor vant den et amatør løp på denne distansen med 66 kg. Møter lignende motstand handikapmessig, men gir de ~10 kg i handikap. Vi synes det er mye. Vi tror ikke den vinner men vi har tro på at den kan klare en trippel plass. Hesten er sterk, pålitelig, og fleksibel. Det er godt mulig den løper på slutten og tar inn flere.

7 Gold Sensation møter alt for gode hester. Kan i beste fall slåss om en 3. plass med 6 Isidor Almqvist. De har møtt hverandre før, vært nre i mål og 7 Gold Sensation står noen flere kilo bedre. Har da tapt for 3 Cooperess tidligere, med nesten lik vekt.