Analyse Gøteborg 16. August

Mine valg: 11-8-12 / 7-9-13

Dagens jevneste løp. Om dere synes de tidligere var vanskelig, ja, da er dette løpet på et helt annet nivå. Det rimeligste valget faller på å velge både 9 Dardenne, som vant dette løpet i fjor, og 12 Irish Triligy, som vant knepent på 1.21.8 over 1.400m på Klampenborg sist.

Problemet er at de bærer hhv. 64kg og 62kg. Det er mye. Spesielt mot hester, raske hester som blant andre 4 Barny som bærer 53kg og Madi Banja med 52kg.

Nok med introen. Banen skal være god til lett i morgen. 9 Dardenne er best på myk bane. Da dukker ikke denne opp, spesielt med så mye vekt. Spørsmålet er om noe av det samme gjelder for 12 Irish Trilogy. Det tror vi ikke. Denne vant på en god og hard bane på Klampenborg. Banen blir nå ganske likt. men det betyr bare at den er fortsatt med å kjempe om seieren, ikke hesten å slå. Den bærer mye vekt og aldri prøvd seg på Gøteborg’s gress bane.

7 Good Eye har vært i Gøteborg 1 gang tidligere. Det var over 1.600m og den var innestengt mot slutten. Den vant ikke. Dette løpet kommer til å bli tøffere. Den kommer fra å vinne over 1.400m på Bro Park. Tiden var god og den slo gode hester. Det som er bra er at den vant fra front. Den ledet fra start til slutt. Et sånt løp denne gang vil bety en god plassering i det minste.

8 Heart Of Stone møtte 12 Irish Trilogy over 1.400m på Klampenborg. Var da slått med 1 lengde. Går nå opp 1 kilo mens 12 Irish Trilogy 4kg. Dette er nok for at de er nærmest lik i mål. Men i motsentning til 12 Irish Trilogy, så har den vunnet på banen før. 8. September i fjor vant den på 1.12.2 på 1.200m på en myk bane med 63kg. Det er faktisk en veldig god tid på myk bane. Den er bedre på 1.400m og har vist at den er minst like bra på en hardere bane. Er nok hesten å slå i dette løpet.

Verst i mot synes vi er 11 Match Maker. Den vil helt sikkert elske banen. Dessuten så kan pisk brukes her. Som en hest som er importert, er den ganske vandt til det. Vil helt sikkert gjøre det enda bedre her enn på Øvrevoll. Gjorde også sitt beste på god bane i motsetning til myk. Blir vårt førstevalg!

Og som den lave vekt utfordreren, så velger vi 13 Martini. Den var vår outsider valg på Klampenborg sist. Hadde faktisk vunnet og slått Sandtastic om ikke Prime Red dyttet den innover på oppløpet. Den endte delvis bak vinneren med ingen mulighet til å komme forbi. 13 Martini skal også egentlig være bedre på 1.400m.

Til slutt, så foreslår vi å ha 9 Dardenne om pengene strekker. Har vært så god siden i fjor at den kanskje klarer banen som den skal være. Og er hesten å slå om banen er litt myk.