Categories
Mai 2021 Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 22. Mai

Valg: 4-1-2-6

Her mener vi det er 6 gode hester som møter hverandre. Noen har større sjanser enn andre men alle kan i utgangspunktet vinne avhengig av hvordan løpet utvikler seg og hvor forberedt hestene er.

Det som er spennende er at distansen er 1.600 m. Samme distanse de skal ut på i 1000/2000 Guineas neste måned.

1 Global Gathering vant fortjent over distansen i fjor. Hesten har noen onkler som var gode i Gr.1 og Gr.2 løp. Ellers er faren kjent for gode avkom fra 1.200-1.600 m. Blir ridd av Carlos Lopez som alltid er et pluss.

2 Captain Chorus blir ridd av en lærling, men en god lærling. Hesten skal være spesialist på miler distanse. Den er halvbror til Seaside Song og er etter Paco Boy som har flere Gr.1 vinnere på miler distanse. Vi liker ryttervalget og de 2 kg lettelse, samt distansen hesten skal ut på. Vi er ikke bekymret over at Elione rir 3 City Code i stedet for denne fordi han rir sikkert 3 City Code fordi den er eid av Stall Fifty Shares, ikke fordi hesten er bedre.

Hesten ble klart slått over 1.370 m i fjor men det var mot KingOf Pharoah, som vi mener kan sammenlignes med Duca Di Como i sin tid som 3-årig. Hestens innsats var god og det er mulig den hadde vært bedre på en mykere bane. Dessuten så tapte den ikke en duell. KingOf Pharoah kom fra indre spor ute av syne. Og som dere ser, så slipper 2 Captain Chorus å møte den her.

3 City Code var god i sitt eneste løp i Norge. Men den fikk et enkelt løp. Fikk en rolig tempo fra indre rail og måtte bare ta igjen 5 Yellow Submarine på oppløpet. Dette løpet vil kreve en høy tempo helt til mål og det blir kamp om posisjonene etter start og inn i svingen, samt på oppløpet. Moren til hesten var en sprinter hest og vi kan se at den har gode resultater på sprinter distanser. Men dette er 1.600 m! Faren Kodiac har også sine beste resultater på sprinter distanse.

4 Thunderey er nok Wido Neuroth sin beste hest i løpet. Den er etter Night Of Thunder og det sier nok. Hesten har vunnet alle sine løp hittil på både myk og god og vi mener den skal være enda bedre på 1.600 m. Men vi merker at den ble sliten i mål og nesten tatt igjen av No Lie 20. september. Vi tror og håper Jan-Erik velgte den beste hesten.

5 Yellow Submarine er mer av en sprinter enn miler. Ble tatt igjen av 3 City Code over 1.370 m og er grunnen vi ikke har for mye håp for denne i dette løpet.

6 Voix D’Amie var lite slått i mål av 4 Thunderey i sitt første løp. Har siden ikke tapt og er god på både god og myk bane. Moren Amie Noire var en kjempegod hoppe, på samme nivå som Icecapada. Vi har store forhåpninger til denne hesten. Vi ser at faren Fastnet Rock var best på sprinter distanse men har sine beste avkom på både sprinter og stayer distanse. Å få en avkom av denne koster også €50.000 i dag, med andre ord, en god hingst. Vi velger 4 Thunderey fremfor denne fordi Jan-Erik velger den og fordi den så sterkere i oppløpet i løpet de møtte hverandre. Men det er veldig lite forskjell her. 6 Voix D’Amie kan for eksempel bestemme seg for å sprinte fra start og holde frem til mål. Den ser ut til å like banen på Øvrevoll bedre enn den på Bro Park. Vi merker også at den “ikke” ble sliten når den tapte mot 4 Thunderey over 1.370 m eller når den vant med nese over 1.300 m på myk bane.