Categories
Mai 2021 Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 22. Mai

Øvrevoll 22. Mai V5
V5-1 Sikker Avdeling5-4-2
V5-2 Forslag til banker6 / 2-7-3
V5-3 4-1 / 2-6
V5-4 Ganske Sikker Avdeling3-1-8 / 5 / 11-12
V5-5 Sikker Avdeling 26-8-7-1
Pris 72kr.
Øvrevoll 22. Mai V4
V4-13 / 1-8-5 / 11-12
V4-2 Sikker Avdeling6-8-7-1
V4-31-9 / 5-8-7
V4-43-6-8 / 4-5
Pris 48kr. 256kr.

Vanskelig løpsdag.

Vi tror det er godt mulig 5 Purple Ace taper. Den har for det meste møtt svake hester og både 2 Ravaillac og 4 HollywoodBoulevard mener vi ser ut som sterke utfordrere.

Vi mangler de sterke og raske hoppene på gress og Øvrevoll som Seaside Song, Silent Night og Ascot Brass. Derfor faller valget våres på 6 Eesha My Flower. Det er den eneste hoppen som faktisk har slått en av disse i løp tidligere.

7 Nouvelle Lune mener vi har gode sjanser også men vi dropper den fra førstevalg fordi den hadde en svak 3-års sesong og var ikke på sitt beste på denne tiden i fjor.

På 3-års løpet så har vi mest tro på 4 Thunderey men siden løp skal vinnes så trekker vi fram 1 Global Gathering som allerede har vist seg å være god på distansen.

Ellers liker vi 3 Kildare. Den er god på myk bane og har lav vekt.

Valg: 5-4-2 / 1

Dette løpet er verdt 90.000 kr til vinneren så her forventer vi at hestene er godt forberedt. Det er 1 måned til 1000/2000 Guineas løpene så her skal være i form om de skal utfordre importene senere.

Vi mener det er en hest som stikker seg ut her. Dette er 5 Purple Ace som ennå ikke har tapt et løp. Den galloperte bra i fjor og ser ut til å bli bedre med hver start. Det beste derimot er at den har en avstamning som tilsier at den skal være best på miler distanse, fra faren sin side, og som kan strekke seg til stayer distanse, fra moren sin side. Så det betyr hesten kan kanskje vise seg til å være en sterk utfordrer til årets Norsk Derby, avhengig av utvikling.

1 Lady Maleficient har en sprinter far. Har tidligere vunnet på myk bane som veier mye her siden banen skal være myk i morgen. Var da klart slått av 5 Purple Ace på dirt i fjor på 1.600 m. Moren til hesten var ofte ute på 1.400 – 1.600 m distanser men av søskene til moren, så var mange dyktige i stayer distanser! Så helt utelukket mener vi ikke denne hesten er her.

2 Ravaillac er halvbror til Candyflower som kom på 2. plass i dette løpet, kun slått av Wishformore som senere vant Norsk Breeders. Soldier Hollow er en hingst som det koster €30.000 å få en avkom av. Den var spesialist på distanser av ~2.000 m og gress. Det betyr at denne hesten burde være god her. I motsetning til Candyflower så er den også en vallak, som betyr at den “skal være” sterkere. Men hittil så har resultatene til hesten ikke vært gode. Kanskje har distansen vært for kort mener vi. Merk at den lengste distansen den har vært ute på gress har vært 1.370 m, som ligner mer en sprinter distanse. Beste resultat var også på myk bane som går sammen med hva vi forventer en avkom til Soldier Hollow til å prestere best på, siden sistnevnte var god i Tyskland, hvor banen er mykere.

Merk at hesten var langt bak på derbydagen, på en god bane, og var igjen nærme 4. oktober når det regnet. På Jægersro, på et underlag den ikke skal være god på, på en lengre distanse (1.600 m), så var den kun slått med ~4 lengder av Pusjkin som sitter på handicap 84!

3 Just Like Poppy mener vi er outmatched her. Deceptor avkom er best på dirt og moren har bare en god avkom, LifeOfBryan. Og dette mener vi er på grunn av hingsten Appel Au Maitre.

4 HollywoodBoulevard er halvbror til Malekha og etter Wilshire Boulevard. Malekha har vi sett er best på stayer distanser mens Wilshire Boulevard var i sin tid god på sprinter distanser og i 2-års sesongen.

Hesten hentet flere lengder på 5 Purple Ace på oppløpet på derbydagen og har løp i kroppen. Distansen passer bedre denne gangen. Den er verdt å spille. Spesielt siden vi mener hesten så bra ut i fjor. Stor og sterk. Og jo mer distanse, mer kan den vise. Dessuten så hoppet den i startsboksene på Klampenborg sist, som forårsaket at den var sist ute. Den tok også en bred sving som betyr den galloperte mer enn de andre, og var rask i sin avslutning. I tillegg til dette ble avslutningen stoppet brått fordi den kom for nærme den andre hesten, og til tross for det så var den kun slått med hode.

5 Purple Ace er hesten å slå. Har aldri tapt og har god miler avstamning. Har aldri sett sliten i mål heller og den kan tydeligvis mer. Det eneste problemet, er at den ikke har møtt elitehester. Så om hesten eller rytteren tar det rolig så kan den bli slått av hester som sikter høyere enn å være best av de norske eller skandinaviske hester.

6 Checkered Ninja sin far Sidestep er en sprinter hingst fra Australia. Dette betyr gode, flate og raske gress baner. Banen her i Norge er langt fra den profilen, spesielt til i morgen når banen vil være myk. Moren til hesten var ikke så god men vant på stayer distanser. Vi har ikke høye forventinger for resultatene til denne hesten i dette løpet. Det positive, er at den bare har vært ute i løp en gang og det er mulig den har noe potensiale gjemt inne. Hesten så ellers fin ut i Klampenborg men ikke sterk ut på oppløpet.