Categories
2022-05-Mai Gøteborg Spillforslag

2022-05-15-gøteborg

Vi mener å ha sett det regnet på Gøteborg i går. På søndag er været god. Men det er mulig banen er litt myk. Vi går ut på at banen er god til lett, men det får vi bekreftet etter første løp, før V64. Analysen er da basert på en god til lett bane.

Gøteborg 15. mai Forslag Basert På Analyse
V64-1 Ganske Sikker Avdeling4-6-3 / 8-12-10 / 11-5
V64-2 Åpent LøpAlle Unntatt Nummer 10 (8 Hester)
V64-3 Ganske Sikker Avdeling5-2-4-8 / 1-3
V64-4 God Sjanse4-12 / 7-9-11 / 10 / 3-2-6
V64-510-4-13 / 8-5-7 / 2-9
V64-6Pass
Pris — kr.
Analyse finnes her: 2022-05-15-gøteborg – Galopptips.eu

På første løpsdag 16. mai i fjor så var banen myk.

  • Et Bronsehandikap på 1.200 m ble vunnet på 1.11,5 (63 kg, hdk 70) foran 1.11,6 (53 kg, hdk 61).
  • Et Jernhandikap på 2.200 m ble vunnet på 2.24,5.
  • Et Silverhandikap på 2.200 m, som i V64-1 på søndag, ble vunnet på 2.20,8 av en hest som gikk i front med 56 kg (hdk 68), der den slo en hest på handikap 77 (65 kg).

På andre løpsdag 30. mai i fjor så var banen god.

  • Et Jernløp på 1.200 ble vunnet på 1.12,2 (58 kg, Debut) foran 1.12,2 (58 kg, hdk 63).
  • Åpen Handikap ble vunnet på 1.11,1 (62 kg, hdk 90).
  • Et Maidenløp (hdk 67) på 2.200 m ble vunnet på 2.20,3.
  • Et Bronsehandikap på 2.200 m ble vunnet på 2.20,9.

Dette er første gang det løpes med de nye pisk reglene. Fra før av var det en fordel å være i front på korte distanser, det kan være enda mer fordelaktig nå. På lengre distanser er det mer åpent, men å være ganske langt bak ser uansett ikke ut som en god taktikk. Enn så lenge, og i teorien.

Valg: 4-6-3 / 8-12-10 / 11-5


På 2.200 m Gøteborg så forventes det en vinner tid på rundt 2.18,0 – 2,21,0 tidlig i sesongen.


1 Meadow Soprano skal ikke ha noe problem med distansen. Den har stayer avstamning. Men.. På den danske Derby dagen vant Sankt Peder på handikap 81 på 2.29,- på 2.400 m. Selve Derby løpet, også 2.400 m, ble vunnet på 2.27,-. Tiden av 2.23,5 1 Meadow Soprano var 1 lengde slått med sist, ser ikke så attraktivt med dette tatt i betraktning. Det tar som regel ~12 sek på 200 m og da viser det seg at 1 Meadow Soprano hadde klart 2.35, langt fra god nok. White Heart (57 kg) som ligner en 90 handikap hest, vant på 2.27,2 på 2.400 m den 7. mai i år. Vi gjør ikke en direkte sammenligning mellom Klampenborg tider og Gøteborg, men mellom tider av forskjellige klasser over samme distanse på Klampenborg. Tiden 1 Meadow Soprano kom på sist ser ikke ut til å være god nok.

1 Meadow Soprano har løpt på Gøteborg én gang tidligere, og da var den langt slått. Den har løp i kroppen, noe som er en liten fordel, men den gikk opp fra handikap 56 til 71 i fjor. Den gikk sitt beste løp på Dansk Oaks, i september, hvor den kom på 6. plass og i mål på 2.30, på en distanse av 2.400 m. Det fikk hesten til å hoppe fra handikap 64 til 72. Den er 4-år nå og vi mener det ser vanskelig ut for den å forsvare sin handikap.


2 Galway er også 4-år og kommer ut med mye vekt i likhet med 1 Meadow Soprano. Den har få løp i kroppen og hittil prestert bedre på dirt. Den har da aldri prøvd seg på Gøteborg hvor banen er flatere enn på Bro Park. Hvis vi sjekker tiden den kom på sist på Jægersro, så var den ikke bedre enn tiden Ifach vant på, og det tilsier en handikap ~65. Skal den vinne her må den vise over handikap 70, og det betyr at den skal være minst 5 kg bedre på gress. Avstamningen den har er gress, men vi tror ikke den tar en hoppe i kvalitet på den størrelsen basert på det den viste i fjor og løpet i år.


3 Shaken Not Stirred (58 kg) kom på en 3. plass på 2.200 m på 1.18,0 i juli i fjor i en Gullhandikap på denne banen. Så den liker Gøteborg og løper bra på banen. Den står på handikap 78 som er bare 1 kg høyere enn i fjor på samme tid. I juli i fjor ble den slått med hode på Bro Park med 63 kg, på 2.100 m. Det var også hestens første løp i fjor. Så basert på dette, så mener vi den har en god sjanse her. Spørsmålet er taktikken. Den kommer ofte litt bakfra, så det kan telle negativt. Men vi så i hvert fall ikke en stor forbedring i tempoet på slutten fra pisk slagene, så den løper nok uten pisk også. Vi tror på en topp sjanse.


4 Chilterns startet på handikap 73 i fjor og vant i sitt andre start på Gøteborg, ikke når banen var myk, men når den var god. 4 Chilterns elsker banen på Gøteborg, og har tidligere prestert bra på banen. I 2020 vant den i mai, i sitt andre start for året, men første på Gøteborg. Med tanke på hvor god den var sist på Bro Park og på dirt, så tror vi på en veldig god sjanse. Har også som regel klart å forsvare handikap 76. Topp sjanse. Om det er noe å nevne, er at den har ikke vunnet med Nathalie tidligere. Men de har flere andre plasser sammen!


5 Hawk Eye har noe gress avstamning. Den er både halvbror til Good Eye, og til Glory Days hvor sistnevnte var egentlig bedre på dirt. 5 Hawk Eye er 4-år i likhet med 1 Meadow Soprano og 2 Gawlway. De møtte hverandre på Jægersro i april og 5 Hawk Eye var best av alle. Den har da aldri vært ute på gress og vi liker ikke hester etter Appel Au Maitre mye på gress. De har da hatt mye suksé på gress men mest på Bro Park eller Øvrevoll. Kommer ut med 57 kg, 2 kg bedre enn 1 Meadow Soprano og 3 kg bedre enn 2 Galway. Så vi mener den skal ha bedre sjanse enn de. Kan den overraske? Ja. Men det er fortsatt tidlig i sesongen og gress er ny for hesten. Outsider.


6 Mowaaman er en gress hest. Vi hadde noe håp for den i Norsk Derby men det så ut som hesten utviklet seg lite eller ble skadet. Hesten ble ikke “stor nok” til høsten etter vår mening. Men den møtte elite hester i sin alder i nesten hver start. I norsk Derby Trial som gikk på 2.160 m så ledet den løpet, eller prøvde og fikk løpet ødelagt av en urutinert Alligate. Den var faktisk på 1. plass til tross for det, når det var 200 m igjen. Den var bare slått på det tidspunktet av en sterk White Heart som senere kom på 2. plass i Norsk Derby, og som i år slo Suspicious Mind på Klampenborg.

Dette er et ny år og til tross for at den er 4-år så har denne hesten mye klasse! Sterk outsider valg! Carlos rir og til tross for at den er 4-år så vet vi at den løper gress, klarer distansen, og løper uten å trenge pisk. I tillegg så liker den seg i front. Vi sier det igjen. Topp outsider sjanse.


7 Jesse The Body er en stabil handikap 70 hest som har 1.600 – 1800 m gress som sin spesialitet. Den har aldri vunnet på 2.200 m og det beste den har på en lignende distanse, er en 5. plass på 2.400 m på Klampenborg.


8 Dragonfly var den hesten som slo 3 Shaken Not Stirred (58 kg) i juli i fjor med 56 kg. Den tok fronten og kjempet i hele oppløpet. Den går opp i vekt men den har vunnet med lignende vekt tidligere! Den er også spesialist på 2.200 m. I tillegg til dette så kommer den i kjempeform. Den vant i april. Det negative er at 65 kg er fortsatt mye vekt å bære, og vektmessig så står den 3 kg verre enn 3 Shaken Not Stirred, som den slo i fjor med 1 lengde. Og som vi så i løpet den vant i april, så ble den nesten til tross for at den andre hesten var handikap 72 og kom ut med 60 kg. God sjanse. Men er avhengig av å ta fronten eller ligge i rail bak fronten. Startspor 8 hjelper lite men det er få frontrunnere med lavere startspor. Kommer også på hva Anna kan få til. Men god sjanse.


9 Hawthorn kom på 2.18,8 én gang tidligere på denne distansen, på banen. Men det var fra handikap 53 og med 53 kg. Med 58 kg så klarte den ikke mye på banen, klarte å bli slått med over 2 sekunder. Og på myk bane i fjor, så ble den slått av 3-åringer og en handikap 56 hest.


10 Hidden Pride kan vi ikke annet enn å tenke at Martin har valgt fremfor 2 Galway. Den vant et løp i fjor hvor den overrasket de fleste. Kommer ut for første gang på gress men moren til 10 Hidden Pride var en gress hest og i tillegg spesialist på underlaget og distanser fra 1.600 m til 2.400 m. Det samme gjelder hingsten Appel Au Maitre. Så det er grunn til å tro at hesten vil ha en sjanse her. Den slo svake hester i fjor, men denne hesten har så få løp i kroppen at vi ikke kan vurdere hvor høyt den kan gå. Det negative er at den er 4-år og kommer med 2 kg overvekt. Vi tror fortsatt at den kan være en interessant outsider!


11 Xit var skuffende sist. Men den skiftet også eier og trener siden i fjor. Det var i tillegg hestens første løp på dirt på Bro Park. Den er god på gress. Den kom i fjor på 3. plass på 2.400 m på Bro Park, nesten sammen i mål med Monsieur Vic, som kom på 2. plass på 2.200 m på denne banen i mai i fjor. Den vant også et løp på 2.600 m hvor den slo hester som Foxcatcher og Manassas, da med lav vekt. Distansen kan da være for kort for hesten. Den kommer alltid bakfra og har aldri vunnet på Gøteborg. Har også handikap 79 når hestens høyeste handikap er 81. Det ser vanskelig ut, spesielt med 63 kg, men den har en liten sjanse.


12 Perfect Plan A har sitt beste løp på 2.100 m dirt. Men dette er en gress hest. Moren var en 1.600 m gress spesialist. Sinndar var en stayer spesialist på gress. I Norge og Sverige har sine beste avkom vært spesialister på stayer distanser, og best på gress. Så det er ingen grunn til å se ned på 12 Perfect Plan A. Problemet vi ser er at den har løpt lite. Til tross for sine 5-år så debuterte den i fjor! Men med 54 kg så kan alt skje. En annen interessant outsider vi ranker sammen med 10 Hidden Pride.