Categories
Uncategorized

Bro Park 21. november

Valg: 6-5 / 1

1 Nordic ble sliten etter ~2.200 på Øvrevoll i fjor. Ble slått med 3 lengder av Monsieur Vic på 2.100 m på Bro Park i år. 2.100 m dirt er på grensen av det hesten klarer. Tiden den vant på sist var kjempebra. Men da var også banen god. Vi forventer en god bane men det er ikke sikker. Er den tung er 1 Nordic borte. Er bane god så er det vanskelig å si om 1 Nordic kan vinne. Den brukte alt av krefter for å vinne sist og det så ikke ut som den kunne fortsette med det tempoet i 500 m mer. Vi liker den mer som outsider.

2 Ocean Side er bedre på 2.350 m enn 2.100 m. Den tok igjen 6 Flying Barrel de siste 50 m sist. Hadde løpet vært på 2.100 m, så hadde den tapt. Den pleier å vinne på 2.350 m og tape på 2.100 m.

3 Arabianranta overrasket med en 2. plass i april på distansen. Men den møtte da hester på handicap ~81. Den kom sent på slutten da, var i form, og sikret 2. plassen. Den (57 kg) tapte faktisk for 10 King Cole (59 kg) med 5,5 lengder. Så det sier noe av nivået på en hest som 10 King Cole og hvor nærme 3 Arabianranta er fra de. Den står vektmessig bedre og med et sakte tempo, så kan faktisk 3 Arabianranta vinne med 52 kg. Men det er ikke avhengig av den. En “sjanse-seier”.

4 Victor Kalejs avsluttet bra sist mot gode hester. Den har vunnet på distansen tidligere og har absolutt en sjanse her. Men hadde den vært i toppform så hadde den vunnet senest. Den har en sjanse men kanskje en svak en her. Vi tror 2.100 m kan være for langt når hesten ikke er på topp.

5 Castashadow liker vi faktisk veldig mye. Med 59 kg så var den farlig hele oppløpet sist og ble til slutt slått med bare 3 lengder. Den hadde slått 4 Victor Kalejs med samme vekt om den hadde startet i det løpet og får her 3 kg fra den! Det er et stort pluss. Startsporet er bra, et annet pluss. Den er i form og er spesialist på 2.350 – 2.400 m! Og ut fra det vi har sett, betraktelig mye bedre på Bro Park sin dirt bane enn Jægersro. Den kom på 5. plass i dette løpet i fjor med 54 kg og slått med 4 lengder. Vi tror den kan bedre her. God sjanse.

6 Flying Barrel var foran 2 Ocean Side sist etter 2.100 m. Sistnevnte kom på 4. plass i dette løpet i fjor. Nå står den 2 kg bedre til og distansen er en fordel! Toppsjanse.

7 Mr Kygo avsluttet ok sist. En 3. plass var bra i det løpet. Den er i god form for dagen. Den kom da på 10. plass i dette løpet i fjor og har sine beste løp på 1.600 m. Den kommer ikke ut betraktelig lett og vi tror derfor lite på den som vinner.

8 Lady Of Jazz er farlig. Den var tydeligvis ikke god nok sist men det var første løp på 4 måneder. Treneren beholder rytteren fordi han er fornøyd med innsatsen. Hesten kommer ut 5 kg lettere og på en kortere og bedre distanse. Den kan slå til! Har da aldri slått så gode hester som den møter her. En svak outsider fordi den ble sliten før 1.900 m løpt sist.

10 King Cole var startet i samme løp som 5 Castashadow og var 9 lengder bak sistnevnte. Gir den i tillegg 1 kg fordel her og har dårlig startspor. Alt tilsier at den ikke skal klare å slå den her heller men den fikk ikke sitt ideelle løp. Kan være en god outsider! God trippel plass.